Valoinstallaatio TAIKAMETSÄ valtasi Koivikkopuiston

Upean valonpilkahduksen talven pimeyteen toivat Varkauden Koivikkopuistoon Taikametsän valot. Valot syttyivät lauantaina 5.12. klo 16.00 ja paloivat yhtäjaksoisesti maanantai aamuun 7.12. klo 8.00. Myös kirjastotalo sai valaistun ikkunan. Valoinstallaatio Taikametsä tarjosi voimakkaita värejä, kontrasteja ja kaunista äänimaisemaa piristämään talven pimeimpiä hetkiä. Puiston polut ja puut muuttuivat satumaiseksi miljööksi valojen ja äänimaailman kautta.

Katso Timo Heinosen video Taikametsästä.

Valoinstallaation toteutti Valoparta Oy, jonka takaa löytyy kansainvälisesti tunnettu valotaiteilija Kari Kola. Kola on työskennellyt valon kanssa 17 vuotta ja on toteuttanut yli 2000 valoprojektia. Moni historiallinen linna, UNESCOn pääkonttori, Stonehenge ja mm. Saanatunturi ovat olleet valaistuna Kolan toimesta.

Taikametsäksi valaistu Koivikkopuisto sijaitsee Varkauden kirjaston ja Taulumäen torin vieressä. Monelle Taikametsässä käyneelle ei Koivikkopuisto ollut ennestään tuttu.

Tapahtumajärjestäjät halusivat tuoda koronapandemian vuoksi peruttujen tapahtumien tilalle valoteoksella piristystä ja hyvää mieltä kaikenikäisille, erityisesti lapsille ja perheille. Valoteoksen Varkauteen tuotti Vekara-Varkaus.

Yleisöä pyydettiin saapumaan paikalle oireettomana ja huomioimaan turvavälit puistossa liikkuessa.

Taikametsään oli vapaa pääsy.

Valokuva Pihla Liukkkonen.