Vekara-Varkaus ja joulukauden avaus

Varkaudessa vietettiin koko kaupungin joulukauden avausta lauantaina 21.11.2020. Katso Timo Heinosen video joulukauden avauksesta.

Joulukauden kunniaksi Varkauden kirjasto on pukeutunut jouluasuun ja jouluun saakka tarjolla on:

Kuvaa itsesi kukkien keskellä!
Näyttelytasanne 2. krs

Kuvaa itsesi kauniin kukkakehyksen sisällä. Ota vaikka kotoa tonttulakit mukaan ja kuvaa joulukorttikuvat kukkien ympäröimänä. Kukkakehyksen on luonut floristimestari Terhi Hällström ja se jää kirjastolle käyttöön jouluun saakka.

 

Mennyt ohjelma:

Tapahtuman koordinoi Warkautelaisen ry ja toteuttamassa oli lukuisia yrityksiä, järjestöjä ja kaupungin yksiköitä. Ohjelmaa oli eri puolilla Varkautta. Tapahtuman kotisivu.

Vallattoman kumma joulukierros klo 10.30, 11.30 ja 12.30
Lähtö kirjaston pääovelta

Hovimestari Kari Kravatti sekä harjoittelija Noel Torvald johdattavat osallistujat kierrokselle, jolta ei kummallisia ja vallattomia tilanteita puutu! Toteutus Teatteriryhmä Nimettömät.
Joulukierroksen kesto 30 min, mukaan mahtuu 15 seikkailijaa/kierros.

Joulukorttipaja klo 12.00-14.30
Aikuisten osasto 1. krs

Perinteiset, käsintehdyt joulukortit ilahduttavat taatusti saajaansa. Kiiltokuvista, kierrätysmateriaaleista ja kimaltavista tarroista syntyy tunnelmalliset ja uniikit kortit. Yksinkertaisen kauniit kortit saa ompelemalla kortteihin jouluisia kuvioita neulalla ja langalla. Korttipaja sopii kaikenikäisille, alle kouluikäiset osallistuvat aikuisen kanssa. Korttipajaan mahtuu kerrallaan rajoitettu määrä osallistujia, joten varaudu odottamaan vuoroasi.

Voit myös osallistua tekemälläsi kortilla Joulupostia ikäihmisille –kampanjaan. Kyseessä on Luovan välittämisen yhteisön Siskot ja Simot järjestämä kampanja, jossa ajalla 16.11.–11.12.2020 kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Pukkijahti klo 12.00-14.30
Lastenosasto 1. krs

Lastenosastolla on käynnissä pukkijahti! Pikkuiset apupukit ovat uupuneet tehtyään ahkerasti jouluvalmisteluita. Pukit ovat menneet piiloon lepäilemään, mutta kohta heitä taas tarvitaan. Pukit piilottelevat hyllyjen välissä, lattian rajassa ja ties missä. Etsi pukki, ja palauta se Vekara-Varkauden toimintapisteelle Tietopalvelun tiskin luokse. Palkkioksi saat suklaisen pukin. Jokainen lapsi saa etsiä yhden pukin. Pukkeja riittää yli 50 etsijälle.

Duo Kosunen ja Kinnunen klo 13.00-14.00   
Näyttelytila 2. krs

Nuoret muusikot esittävät rakkaimpia ja tunnetuimpia joululauluja virittäen sinut joulun tunnelmaan kitaralla, viululla ja laulaen.

Kirjaston ohjelman toteutti yhteistyössä Vekara-Varkaus, Teatteriryhmä Nimettömät ry ja Varkauden kirjasto.