Vuoden 2024 vekarakummi on Soili Perkiö

Tulevan festivaaliviikon vekarakummi on Soili Perkiö. Hän on lapsiperheille tuttu Pikku Kakkosen ohjelmista Musarullaa, Muista laulaa ja Rytmireissu. Yhteistyössä Hannele Huovin, Liisa Kallion ja Eppu Nuotion kanssa on syntynyt lauluja, kirjoja ja äänitteitä. Sibelius-Akatemiassa Soili kouluttaa tulevia musiikkikasvattajia.

Soili esiintyy Vekara-Varkauden avajaisissa ja sekä huikeassa juhlakonsertissa, josta kuulet ihan pian lisää. Lisäksi Soili pitää vekaraviikolla musiikkityöpajoja yhdessä kuvittaja Liisa Kallion kanssa.

Vekarakummin tervehdys

Arvoisat Vekara-Varkaus -tapahtumaviikon juhlavieraat.

Avataan yhdessä tänä kesänä huikea lastenkulttuurin juhlapaketti, jonka sisältä löytyy kuunneltavaa, katsottavaa ja monenlaista puuhaa.

Tulipa mukava olo, kun sain mieluisan kunniatehtävän olla tämän vuoden Vekarakummi. Vuonna 2003 olin ensimmäistä kertaa vieraana Vekara-Varkaudessa. SiIloin sain musisoida vauvaperheiden kanssa. Minulla oli mukana värikäs soittimisto, ääniä eri materiaaleista ja eri muotoisia soittimia. Mainiot muistot vauvojen innosta kokeilla ja erityisesti maistella soittimia ovat elävänä mielessä. Nyt nämä vauvat ovat jo yli kaksikymppisiä!

Lapsen itsetuntemus ja ymmärrys maailmasta sekä mielikuvitus rakentuvat, kun lasta kannustetaan tekemään itse: laulamaan ja tanssimaan, piirtämään ja maalaamaan, kertomaan tarinoita, kokemaan monenlaisia tunteita. Juuri näitä asioita voi tehdä festivaaliviikon monissa tapahtumissa.

Juhlat tuovat ihmiset yhteen, juhlat rytmittävät elämää arjen kanssa ja luovat yhteisiä muistoja. Tänä kesänä juhlitaan yhdessä 30. kerran järjestettävää Vekaraa!

Hyvää festivaaliviikkoa Hannele Huovin lorun sanoin:

”Pikkuinen vekara paketin sai
juhlan kunniaksi kai,
repi auki kääröt ja kuoret
lystejä virtasi vuoret!”

Soili Perkiö

lastenmuusikko, Vekarakummi 2024