[:fi]Vekarakummi Mari Keski-Korsu[:]

[:fi]Vekarakummi Mari Keski-Korsu on taiteilija, joka työskentelee yhteisö- ja ympäristötaiteen kentällä. Hänen teoksensa ovat useimmiten osallistavia ja esittäviä. Marin taiteen keskiössä ovat ekologiset teemat ja ihmisen suhde ekosysteemiin, jossa elämme.

“Olen useamman vuoden ajan tutkinut myötätuntoa ja empatian monia määritelmiä. Minua kiinnostaa, onko myötätunto vähentynyt yhteiskunnassamme ja kuinka tämä vaikuttaa meihin, suhteessa muihin ihmisiin ja kaikkeen ympärillämme. ”

”Haluan olla osana lisäämässä myötätuntoa työni kautta, sillä pidän sitä ihmiselle tärkeänä kykynä, erityisesti kohdatessamme muuttuvan maailman haasteita. Myötätunnon kokeminen vaikkapa puuta kohtaan voi olla vaikeaa, mutta siksi minusta sitä juurikin pitää harjoitella. Mitään ei synny jollei sitä ensin mielikuvittele.”

Vekara-Varkauden vuoden 2018 festivaalin yhdeksi kantavaksi teemaksi on noussut puut ja ihmisen yhteys puihin. Mari on tehnyt taidetta puiden parissa jo pitkään ja yhteistyötä mm. metsäntutkijoiden kanssa, joka johti myös useampaan lasten kanssa tehtyyn työpajaan arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastussa.

“Metsä on upea, yhteisöllinen kommunikaatiojärjestelmä, josta voimme aina oppia lisää. Puiden aika on erilaista niiden kasvaessa hitaasti, imien itseensä tietoa ympäristöstään. Usein sanotaan, että metsät ovat maailman keuhkot. Pienemmässä mittakaavassa, jo lyhyt metsässä oleilu rentouttaa ja metsästä löytyy lääkkeitä moneen vaivaan. Kasvilääkintä on ikiaikaista ja toivoisin, että tietämys siitä kasvaisi myös nykypäivänä, sillä se on varsin suoraa yhteyttä ympäristöömme.”

Marin teoksia on ollut esillä näyttelyissä, festivaaleilla ja erilaisissa tapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on mm. johtanut Pixelache Festivaalin ’Interfaces for Empathy’ vuonna 2016, järjestänyt laajan taiteita ja tieteitä yhdistävän ’Case Pyhäjoki’ -tapahtuman vuonna 2013 sekä ollut osana kansainvälistä ’Frontiers in Retreat’ -residenssiohjelmaa 2014–2018. Mari on myös Suomen Biotaiteen Seuran puheenjohtaja.

”Teen aina mieluiten yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa, sillä uskon, että yhteistyö on ihmislajin suurin voimavara. Vekara-Varkaus festivaali on uskomattoman hieno osoitus yhteistyön voimasta, ja olen onnellinen saadessani olla osana sitä. Toivotan lämpimästi tervetulleeksi festivaalille!”

Voit lukea lisää Marin teoksista myös osoitteessa marikeskikorsu.net (englanniksi).[:]