[:fi]Tässä resepti Pipsa Hurmerinnan Nyhtökaura-burgereihin, joita valmistettiin Herkkuhampurilaisia-työpajassa.
Nyt voivat kaikki kokeilla tätä uutuutta kotonaan!
Nyhtökaura- Cola-burgeri
250 g tomaatti-nyhtökauraa
Isoja sämpylöitä
Kaali coleslaw
Kastike:
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
½ tuore chili
1,5 rkl tomaattipyrettä
1 rkl siirappia tai fariinisokeria
1,5 rkl ketsuppia
1 – 2 rkl punaviinietikkaa
2,5 dl colajuomaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1/2 tl juustokuminaa
Öljyä paistamiseen
Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynnet.
Lämmitä öljy paistinpannulla. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki pannulla öljyssä.
Lisää kaikki loput kastikeaineet pannulle, ja anna kiehua hitaasti noin 30- 45 minuuttia.
Kun kastike on tiivistynyt kasaan, lisää nyhtökaura pannulle ja kuumenna sekoittaen kunnes nyhtis on lämmintä. Noin kolme minuuttia.
Täytä leivät nyhtiksellä ja kaalisalaatilla. Koristele kurkkuviipaleilla.
Kaalisalaatti ’coleslaw’:
Neljäsosa punakaalia
Neljäsosa valkokaalia
Kastike:
1/2 dl Majoneesia
2 rkl Valkoviinietikkaa
1tl sokeria
1/2 tl suolaa
Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa. Raasta tai leikkaa kaali pieniksi suikaleiksi. Yhdistä kastikkeen kanssa.[:]