[:fi]Nellyn uudet kuviot Lasten LukuVarkaus voittajakirja[:]

[:fi]

Henna Helmi Heinosen kirja Nellyn uudet kuviot (Tammi, 2017) on Lasten LukuVarkaus palkinnon voittaja 2018.

Nellyn uudet kuviot –kirjan tarina sijoittuu muodostelmaluistelijoiden maailmaan, jossa uusi tyttö joutuu kamppailemaan paikastaan luistelijoiden maailmassa. Nellyn maailma on uusioperheen todellisuus. Hän pohtii paikkaansa isän uudessa perheessä ja kaipaa äitiään. Yksinäinen tyttö pääsee muodostelmaluistelijoiden piiriin. Hän joutuu miettimään, missä hänen paikkansa oikeastaan on. Kirjassa nuoret joutuvat ottamaan suurta vastuuta itsestään.

Kirjailija Henna Helmi Heinonen (s. 1981) on Seinäjoella asuva viiden lapsen äiti ja psykologi. Hän kirjoittaa sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Perheen arkea värittää vahvasti taitoluistelu, sillä perheen seitsemästä jäsenestä viisi harrastaa lajia. Henna Helmi Heinonen itse keskittyy ihailemaan – hänen luistelukoulunsa jäi 1980-luvulla puolen kauden mittaiseksi, ja sekös vasta harmittaa!
LukuVarkaus -palkinto julkistettiin ja palkinto luovutettiin voittajakirjailijalle Varkauden kaupunginkirjaston auditoriossa (2. krs, Osmajoentie 1) keskiviikkona 13.6. kello 10.00.
Paikalla olivat Henna Helmi Heinosen lisäksi voittajakirjan valinneesta lapsiraadista 5 kuudesta lapsesta sekä palkinnon perustajien (Stora Enso Oyj Varkauden tehtaat ja Varkauden kaupunki) edustajat.

LukuVarkaus -palkinto on jaettu vuosittain vuodesta 2001

Valtakunnallisen kirjallisuuspalkinnon aikuisista koostuva esiraati kävi läpi vuonna 2017 julkaistun suomenkielisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden. Aineistosta valittiin kuusi kirjaa finaaliin. Lasten LukuVarkaus kirjallisuuspalkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj sekä Varkauden kaupunki, ja se jaetaan nyt 18. kerran. Julkistamistilaisuudessa kuullaan palkinnon perustajien puheenvuorot. Palkinto on suuruudeltaan 3.500 €. 

Vuoden 2018 finaalikirjat:
Aho, Elisabet: Siirin simakesä (Kustannus-Mäkelä)
Ala-Harja, Riikka: Kahden maan Ebba (Otava)
Helmi, Henna: Nellyn uudet kuviot. 1. osa IceLove -sarjasta, (Tammi)
Kallioniemi, Tuula: Villi viikko (Otava)
Linna, Martti: Isän luokse (Myllylahti)
Parkkinen, Leena: Pikkuveli ja mainio harharetki (Teos)

Henna Helmi Heinosen teokset

Lapsille ja nuorille:
Miisa-sarja (alkaen v. 2014)
– Miisa-sarja on murrosikäisen taitoluistelijatytön arkea käsittelevä nuortenromaanisarja. Sarjassa on ilmestynyt viisi osaa: Miisan kaksoisaxel(2014), Miisa voittaa kultaa (2015), Miisa ja jääprinsessa (2016), Miisa ja kaikkien aikojen kevät (2017) sekä Miisa kesäleirillä (2018, tulossa). Sarjaa kustantaa Tammi.
IceLove-sarja (alkaen v. 2017) jonka ensimmäinen teos on Nellyn uudet kuviot
– IceLove-sarja kertoo 9-13 -vuotiaiden tyttöjen ja poikien muodostelmaluistelujoukkueesta. Sarjan jokaisessa osassa kuvataan koulu- ja harrastuselämää yhden joukkueen jäsenen näkökulmasta. Samalla käsitellään erilaisia lasten arkeen liittyviä haasteita kuten avioeroa, sisaruskateutta ja oppimisvaikeuksia. Sarjan aloitti Nellyn uudet kuviot (2017) ja se jatkuu syksyllä 2018. Sarjaa kustantaa Tammi.

Bella-sarja (alkaen 2016)
– Bella-sarja on osa Lukupalat-kokonaisuutta, joka on suunnattu vastikään lukemaan oppineille. Bella-sarjassa on kolme osaa, jotka kuvaavat tyttöjen ja koirien välistä ystävyyttä. Sarjan kuvittajana toimii Reetta Niemensivu, jonka herkulliset piirrokset todella herättävät tekstin eloon! Bella-sarjassa on ilmestynyt kaksi osaa, Bella saa pentuja (2016) ja Bellan pentupoppoo(2017). Kolmas osa ilmestyy kesällä 2018. Sarjaa kustantaa WSOY.

Aikuisille:
Pala omaa taivasta (2018, Tammi)
Sairauden voittamat (2016, Tammi)
Veljen vaimo (2011, Arktinen Banaani)

Kuva Vekara-Varkaus: Kuvassa vasemmalta: Sohvi Huovinen, Aada Matikainen, kirjailija Henna Helmi Heinonen, Venla Tornberg, Roosa Kärtevä ja Oona Kräkin.[:]