Vekara-Varkaus mukana Varkauden Joulunavauksessa la 21.11.2021

Vekara-Varkaus järjestää jouluisesti koristellulla Varkauden kirjastolla maksutonta ohjelmaa lapsille ja perheille Joulukauden avaus-tapahtumassa la 21.11.2021 klo 10.00–15.00 välisenä aikana. Tonttuovityöpaja, Tonttutunnistus ja Tähtikeiju ja talvinen taivas-työpaja sekä Soisalo-opiston oppilaskonsertti tuovat iloista joulumieltä. Ohjelma on maksuton.
Koko Joulunavaus tapahtuman ohjelman löydät www.warkaudenkaupunkikeskusta.fi

Cafe Ankkuri palvelee jouluisin tarjouksin klo 9.00–15.00.

Tiedot ohjelmasta:

Tähtikeiju ja talvinen taivas
Satuhuone, 1.krs
klo 10.00–12.00

Tähtikeiju maalaa talvitaivasta kirjastolla taiteilijatonttujen kanssa. Vaan taivas on suuri, hän lasten apua kaipaa. Oletko lumihiutale vai Pohjantähti? Tule piirtämään ihan oma jälki. Jouluyönä hanki kimmeltää ja tähdet loistaa, lapsen mieli valoa toistaa. Maalauspajan toteutus Teatteriryhmä Nimettömät.

Tonttuovityöpaja
Kokoussali, pohjakerros
klo 10.00–13.00 nonstop

Jo klassikoksi muodostunut joulukoriste, tonttuovi, ilahduttaa kaikenikäisiä joulunodottajia. Ovi asetetaan lattianrajaan usein jo heti joulukuun alussa ja oven ympärille ilmestyy kaikenlaista tonttumaista tavaraa joulun lähestyessä, kuten ovimatto, luuta ja pikkuruiset saappaat. Tule valmistamaan uniikki ja omannäköinen tonttuovi oman kodin somistukseksi. Onko sinun kotitonttusi ovi koristeltu glitterillä vai luonnonmateriaaleilla? Työpaja soveltuu yli 3-vuotiaille, alle kouluikäiset osallistuvat aikuisen kanssa. Tonttuoven tekemiseen kannattaa varata vähintään 40 min. Työpajaan mahtuu kerrallaan 15 lasta askartelemaan, joten varaudu odottamaan vuoroasi.

Tonttutunnistus
Lähtö lastenosastolta, 1. krs
klo 10.00–15.00 nonstop

Joulu lähestyy ja tontut hiipivät koloistaan. Kirjastolle on muuttanut erilaisia tonttuja. Sinun tehtäväsi on löytää ne kaikki ja tunnistaa, mihin tonttujen alalajiin ne kuuluvat. Miltä näyttää metsätonttu ja mistä tunnistaa riihitontun? Hae tonttupassi kirjaston lastenosastolta ja etsi tontut. Kun palautat täytetyn passin, saat palkinnoksi jouluisen yllätyksen!

Soisalo-musiikkiopiston oppilaskonsertti
Näyttelytila, 2.krs
klo 12.00, kesto 30 min

Soisalo-musiikkiopiston oppilaat esiintyvät.