Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Verrattomat Vekottimet – teknistaiteellinen energiapuisto on näyttely, johon tutustumme yhdessä kokeillen ja tutkien. Lapset ovat suunnitelleet näyttelyn itse teknistaiteellisissa työpajoissa. Työskentely tapahtui yhdessä pöhköjen professorien Oikosulun ja Virtapiikin kanssa. Neljäntoista alakoululaisen yhteisenä luomuksena syntyi tuuli- ja aurinkoenergiaa hyödyntävä pienoisenergiapuisto.

Yllätyksellinen ja värikäs energiapuisto on aikaansa edellä – kuten lapset yleensä. Näyttelyssä nousee esiin tulevaisuuskuvia mm. liikenteen ja asumisen näkökulmista. Toiminnallinen näyttely kutsuu kokeilemaan tulevaisuuden energiaratkaisuja käytännössä, tietenkin mielikuvituksellisella kierteellä.

Näyttely on tuotettu Suomen Kulttuurirahaston tuella Rajoja rikkovat residenssit –hankkeessa Lastenkulttuurikeskus Verson ja Savonia ammattikorkeakoulun yhteistyönä Varkaudessa keväällä 2017.

Verratonta väkerrystä -työpaja

Inspiroidu lasten tekemistä teoksista ja tee oma talo, asukas tai tuulivimpain työpajassa. Vietä mukava hetki kädentaitojen parissa ja valmista jokin vaihtoehtoisista töistä kotiin vietäväksi. Pienemmät voivat askarrella yhdessä aikuisen kanssa.

Voimassa olevien yleisömääräysten vuoksi tilassa ei saa kerrallaan olla yli 20 henkeä.

Järj. Vekara-Varkaus ja Lastenkulttuurikeskus Verso

 

ITÄ-SUOMEN AVI:N 22.3.2021 SAAKKA VOIMASSA OLEVA MÄÄRÄYS KORONAPANDEMIAN LEVIÄMISEN EHKÄISYYN:
Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

1. Osallistu tapahtumiin vain terveenä ja oireettomana.

2. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä sisätiloissa.

3. Pidä 2 metrin etäisyys muihin kuin oman seurueesi jäseniin.

4. Aivasta kainaloon tai nenäliinaan.

5. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.