Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vekara-Varkaus –festivaaliviikon päätteeksi nautitaan kesäisestä Itsenäisyydenpuistosta ja iloisesta lastenmusiikista. Piknik-korit ja –viltit kannattaa kaivella kaapeista ja ulkoilmaan sopivat vaatteet vetää ylle, kun päästään kuulemaan elävää musiikkia ja annetaan tanssijalan vipattaa vihreällä tanssilattialla.

Puistokonsertissa Lehtevämies ja Anssi Huotari, Merkkarit ja Kai Kuutamo sekä Henna & Supersankarit viihdyttävät esityksillään koko perhettä vauvasta vaariin. Lehtevämies tarinoi ja esittää luojansa Jukka Itkosen tarttuvia lastenlauluja. Merkkarit on Ramones-henkinen lastenmusiikkiduo, jossa Kapteeni Kisu ja Matruusi Valtteri soittavat reippaalla otteella ja komentaja Kai Kuutamo huolehtii jännityksen hetkistä jongleeraamalla. Merkkareiden ja Kai Kuutamon konserttia on tukemassa vastuullisen kalankasvatuksen yritys Finnforel Oy. Henna ja Supersankarit esittää tarttuvia lastenlauluja, joiden mukana on helppo laulaa, tanssia, leikkiä ja nauraa. Bändissä soittavat rytmi- ja kansanmusiikin huipputaitajat, joilla on menestyksekäs ura niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Puiston laidalla pääsee ponin selkään talutusratsastuksessa ja Varkauden seudun eläinsuojeluyhdistyksen eläimet ilostuttavat kaiken ikäisiä kävijöitä. Kaverikoiratoimintaa ovat esittelemässä Tassukamut. Suolaista ja makeaa välipalaa löydät puistopuhveteista. Pään saa pyörälle kuperkeikan SM-kisoissa ja muutakin puuhaa löytyy puistoalueelta.

Kotiseutukeskus Tyyskä on avoinna puistokonserttipäivänä klo 12.00–17.00. Warkaus-seura on järjestänyt historiallisen rakennuksen tiloihin lastenhoitohuoneen ja WC-tilat sekä kahvioon kesän herkkuja. Kotiseutukeskuksen pihalla voi seurata, miten nopeasti kilpikonnat innostuvat matelemaan kesäisellä nurmella. Tapahtuman kesto on n. 2,5 tuntia.

Ota mukaan viltti tai muu alusta jolle istahdat.

Järj. Vekara-Varkaus