Kirsi Kunnas juhlavuosi näkyy Talvi Vekarassa

Talvi-Vekaraa vietetään jälleen 4.-10.3.2024. Lasten talvisen tapahtumaviikon teema on “Satupuun alla”.  

Vuonna 2024 juhlitaan rakastetun runoilijan Kirsi Kunnaksen syntymän satavuotisjuhlaa. Talvi-Vekarassa tutustutaan Kunnaksen monipuoliseen tuotantoon satutuokioissa, -seikkailuissa, konserteissa ja työpajoissa. Tapahtumaviikon tarjontaa täydentävät suositut discot, liikuntaharrasteet ja eläintilojen ohjelma. Ohjelmaa on toteuttamassa kaupungin yksiköiden lisäksi alueen yhdistykset ja yritykset. Luvassa on siis monipuolinen tapahtumakattaus, josta löytyy tarjontaa kaikenikäisille lapsille ja koko perheelle eri puolilla Varkauden kaupunkia.    

Talvi-Vekaran huippuvierailuna nähdään TipTop Walkersin koko perheen nykysirkusteos Yökylä ti 5.3. klo 18.00 Warkaus-salissa. Kirjastolla on Runo-olohuone, jossa voi kuunnella ja tehdä itse runoja sekä esittää niitä toisille. Työpajoissa kokeillaan mm. taidegrafiikan tekoa ja maalataan guassiväreillä. Perheen pienimmille on värikylpyjä ja musiikkituokioita, nuorisopalvelut järjestävät ohjelmaa nuorille.  

Valtakunnallisen Kirsi Kunnas juhlavuoden keskiössä ovat suomalainen lastenrunous, leikki, lukuilo ja lasten kulttuurinen toimijuus. Talvi-Vekara kutsuu kaikki satupuun taikaoksien alle kuuntelemaan loruja, leikkimään runoilla ja luomaan omaa sanataidetta.