Syys-Vekarassa vietetään kummajaisten karnevaaleja

Syys-Vekara vie tänä vuonna lapset ja perheet jännittävien asioiden äärelle. Lapsille tarjotaan mahdollisuus kokea kutkuttavaa jännitystä ja kohdata omia pelkojaan yhdessä aikuisen kanssa. Varkauden kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden sekä lukuisten yhteistyökumppaneiden syyslomaviikolla 16.-22.10. tuottamissa ohjelmasisällöissä löytyy tekemistä kaikenikäisille vauvoista nuoriin ja senioreihin asti. 

– Olemme erittäin iloisia, että yhteistyökumppanit ovat taas lähteneet innolla mukaan rakentamaan tapahtumaviikkoa. Kaupungin toimijoista mukana ovat liikuntapalvelut, nuorisopalvelut, kirjasto ja museot. Ohjelmakumppanina monia muitakin tuttuja tahoja, kuten Perheentalo, Taidekeskus Väinölä, Taideniitty ja Varkauden seurakunta, vain muutaman mainitakseni, kertoo tapahtumapäällikkö Marketta Kosunen.  

Tapahtumarikas syyslomaviikko koostuu aikaisempien vuosien tapaan työpajoista, esityksistä ja seikkailuista. Työpajoissa pääsee maalaamaan kummallisia kiviä, tekemään upeita kipsinaamioita tai solmimaan makramee-luurankoja. Taikuudesta kiinnostuneille on luvassa myös Taikapaja varkautelaisille tutun taikurin Mohamed Hamedin johdolla, joka on ohjannut myös Syys-Vekarassa nähtävän lasten sirkusesityksen. Nukketeatterin ystäville tuodaan nähtäväksi Kuninkaallisen Nukketeatterin Susi ja Punahilkka, jossa saattaa myös vilahtaa itse Hämähäkkimies.

Syys-Vekara kannustaa perheitä myös liikkumaan ja ulkoilemaan. Ämmäkosken koskipuistossa avataan maanantai-illaksi Kumma Resort, jossa kummajaiset lomailevat omalla erikoisella tavallaan. Keskustan tienoilla on puolestaan luvassa monenlaista touhua, kun Varkauden museot järjestävät Suuri puhallus –seikkailureitin omatoimisesti kierrettäväksi. Matkan varrella voi ihmetellä jännittäviä kummitusikkunoita.

– Kauppakadun yrittäjät ovat lähteneet mukaan Bongaa kummitusikkuna -kampanjaan, jossa kivijalkaliikkeiden ikkunat somistetaan kummitusteeman mukaisesti ja tuodaan näin elävyyttä kaupungin ilmeeseen. Kummitusikkunoita voi käydä katsomassa koko viikon ajan ja omaa suosikkia pääsee äänestämään Vekara-Varkauden verkkosivuilla, sanoo tapahtumapäällikkö Tiina Nissinen.

Koko tapahtumaviikon ohjelmaan voi tutustua täällä. Painetun käsiohjelman voi noutaa lokakuussa Varkauden kirjastolta ja muista jakelupisteistä.