Odotettu valotaidetapahtuma valloitti Koivikkopuiston

Taianomainen valotaide muutti Koivikkopuiston lumoavaksi satumaaksi vuoden pimeimpänä aikana. Vuonna 2020 toteutettiin ensimmäinen Taikametsä ja se saavutti heti valtaisan suosion. Taikametsä 3.0 oli kolmas versio valotaidepuistosta, joka on joka kerta uudenlainen. Puiston puut ja polut muuttuivat satumaiseksi miljööksi voimakkaiden, hitaasti väriään vaihtavien valojen ja lumoavan äänimaiseman myötä. 

Valoinstallaatio Taikametsä avautui yleisölle hämärän laskeutuessa perjantaina 18.11. klo 16.00 ja oli nähtävillä lauantaiaamuun 19.11. klo 9.00 saakka sekä lauantaina klo 16.00 alkaen sunnuntaiaamuun 20.11. klo 9.00 saakka. 

Taikametsän keskelle marraskuun pimeyttä toteutti kansainvälisesti tunnettu valotaiteilija Kari Kola, Valoparta Oy:stä. Taikametsäksi valaistu Koivikkopuisto sijaitsee Varkauden keskustassa, kirjaston ja Taulumäen torin vieressä.

Vekara-Varkaus halusi tuoda valoteoksella piristystä ja hyvää mieltä kaikenikäisille, erityisesti lapsille ja perheille. 

Energiankulutuksen näkökulmasta valotaidepuisto vei sähköä muutaman saunankiukaan verran. Kotien sähkönkulutus laski Taikametsässä vierailun ajaksi ja Koivikkopuiston ympäristön katuvalojen sammuttaminen valotaidepuiston ajaksi säästi myös sähköä. 

Tänä vuonna valotaiteesta pääsi nauttimaan lauantaina lämpimän juoman ja pikku purtavan kera, kun Keski-Savon Yrittäjänaisten Taikametsän kioski palveli Taulumäen torilla la 19.11. klo 16.00–20.00. (Myynnissä lämmintä mehua, kahvia ja glögiä, pikkusuolaisia piirakoita sekä tuoreita korvapuusteja. Maksuna käy käteinen ja korttimaksu. Luvassa yllätyksiä Taikametsän hengessä!

Taikametsään oli vapaa pääsy ja se oli vartioitu. 

Tapahtuman järjesti Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut / Vekara-Varkaus