[:fi]Mariel -kiehtova tanssiteos lapsille[:]

[:fi]Vekara-Varkauden vuoden 2016 tähtivierailu kertoo Marielista, joka asuu salaperäisen Luonnottaren hallitsemassa Veden maassa. Vesi virtaa ja elämä soljuu eteenpäin kunnes paikalle pöristelee Kärpänen, kääntäen kaiken ylösalaisin. Miten käy Marielin? Voiko veden maata pelastaa?

Mariel – kertomus tytöstä, joka ymmärsi veden kieltä on yli 3 -vuotiaille suunnattu nykytanssiteos. Tarina kerrotaan liikkeen, fantasian ja musiikin keinoin.  Ensi- ilta oli 2.10.2014  Lumosalissa, Vantaalla. Teosta on esitetty myös Tehdassalissa, Porvoossa, Hurraa! – teatterifestivaaleilla, Helsingissä sekä Hämeenlinnan kaupunginteatterissa.

Mariel –teoksen työryhmä koostuu vahvoista nykytaiteen ammattilaisista.  Koreografian on tehnyt on Heidi Masalin ja teoksessa tanssivat Jonna Eiskonen, Tanja Illukka ja Virva Talonen. Puvut on suunnitellut Marja Uusitalo.  Äänisuunnittelusta vastaa Markus Heino ja valosuunnittelusta Hanna Käyhkö ja Nanni Vapaavuori. Vesi kuuluu kaikille -laulu ja esitys Olli Havu. Teos on Katve [blind spot] kollektiivin tuotantoa.

Katve [blind spot] on kahden tanssitaiteilijan, Heidi Masalinin ja Virva Talosen, perustama tanssin ja esittävän taiteen kollektiivi, joka tuottaa uusia nykytanssiteoksia aikuisille ja lapsille. Kollektiivi työskentelee yhteistyössä eri taiteenalojen ja taiteilijoiden kanssa.  Pyrkimyksenä on luoda ja kehittää uudenlaisia esitysmuotoja sekä syventää työtä tanssitaiteen parissa.

Mariel -teos on Taikalampun vuoden ITU 2014. ITU on Helsingin Annantalon, Vantaan kaupungin Taidetalo Pessin sekä Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin yhteinen projekti, joka tukee uusien lastenesitysten syntymistä. Mariel –teoksen tekemistä ovat tukeneet myös Suomen kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Esityksen kesto n. 40 min. Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

LIPUT:            10 €, perhelippu 35 € (4 hlö)

MYYNTI:        Varkauden kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosasto, Tieto ja Tiketti

Tuntia ennen ovelta käteismaksulla

LISÄTIETOJA: www.katve.info, koreografi Heidi Masalin 050 327 9231

Järj. Vekara-Varkaus[:]