Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Reitti alkaa kaupungintalolta  ja päättyy Kosulanniemeen, pituus n. 3,5 km

Koko perheelle sopiva Vaelluksia Vanhassa Varkaudessa on elämyskierros, jonka tarinat herättävä eloon valtakunnallisesti merkittävän rakennetun ympäristön monet eri vaiheet ja mielenkiintoiset juonenkäänteet.

Näihin tarinoihin pääset lataamalla maksuttoman Salmi AR –sovelluksen joko älypuhelimella tai tabletilla kuulokkeiden kanssa. Salmi AR -sovellus toimii useimmilla mobiililaitteilla, myös ilman verkkoyhteyttä, kun sisältöpaketti on valmiiksi ladattu laitteelle.

Vaelluksia Vanhassa Varkaudessa sisältää kartan ja kylttien sisältämien kuvien ja tekstien lisäksi animoituja videoita, 3D-mallinnuksen sekä äänikerrontaa. Lisätyn todellisuuden sisällöt (AR) aktivoituvat kohteiden lisäksi missä vain skannaamalla kartan kuvat sovellusta käyttäen. Äänisisällöt sen sijaan aktivoituvat sovelluksessa vain kohteen läheisyydessä.

Reitin voi kiertää myös perinteiseen tapaan hakemalla maksuttoman paperikartan Varkauden museoista, Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus ti-ke klo 10-17, to klo 10-18 ja su klo 10-17.

Elämyskierros on saatavilla suomeksi ja englanniksi, ja siihen voi tutustua ympärivuotisesti. Kierrokseen on hyvä varata aikaa noin tunnin verran.

  • Lataa puhelimeesi Play Kaupasta tai AppleStoresta “Salmi AR” -sovellus.
  • Laita hakukenttään “Vaelluksia Vanhassa Varkaudessa” ja lataa sisältöpaketti ja lähde matkaan! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Järj. Varkauden museot ja Vanha Varkaus – Uusi suunta -hanke