Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

On aika pukea lämpimästi päälle ja lähteä Hertunrantaan pitämään hauskaa ulko-ohjelman parissa. Tehdään yhdessä Hertunrannasta lumi- ja jäätaiteen näyttämö hilpeän musiikin soidessa taustalla. Rantareitillä on erilaisia työpajoja, joissa voi osallistua talvisen ympäristötaiteen tekemiseen. 

Yhteisöllinen jäälyhtypolku

Ystävänpäivänä 14.2. aloitettu jäälyhtypolku saa jatkoa! Tuo oma jäälyhty mukanasi ja laitetaan se osaksi yhteistä teosta. Ohjeet jäälyhdyn tekoon löydät täältä.

Lumenveiston työpaja “Lumiukkojen sukukokous”

Sukukokous on alkamassa ja osallistujia puuttuu vielä paljon. Pääset veistämään lunta Warkauden Veistäjien ohjauksessa oikeilla työvälineillä. Lumesta luodaan eri kokoisia ja näköisiä lumiukkoja, jotka puetaan sukukokousta varten hattuihin ja huiveihin, rekvisiitta löytyy paikalta. Porkkananenät, nappisilmät ja risukädet kuuluvat tietenkin kuvioon.
Yleisörajoitusten vuoksi työpajaan voi osallistua kerrallaan rajoitettu määrä veistäjiä.

Lumimaalauksen työpaja

Lumimaalauksessa maalauspohjana käytetään paperin sijaan lumihankea! Lunta voi värjätä suurilla siveltimillä ja spray pulloilla suihkuttamalla. Maalauksessa käytetään ympäristölle vaarattomia värejä.
Lisäksi leikitään hauskoja lumileikkejä ja tehdään hankitaidetta. Voit tuoda oman pulkkasi tai potkurisi mukana. Yleisörajoitusten vuoksi työpajaan voi osallistua kerrallaan rajoitettu määrä maalareita.

Lumikenkäkävely on tosi hauskaa hyvällä hankikelillä. Kokeile maksutta lumikenkäilyä, jota on opastamassa Leila Pitkänen.

Puffetti löytyy Mortonin kulmalta ja sitä pitää UNICEFin Varkauden vapaaehtoisryhmä. Voit käydä ostamassa lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa taiteilun lomassa, käteismaksu.

Säävaraus, jos lunta ei ole tai sataa vettä, työpajat peruuntuvat.

Järj. Vekara-Varkaus yhteistyössä Warkauden Veisto ry ja UNICEFin Varkauden vapaaehtoisryhmä

 

ITÄ-SUOMEN AVI:N 22.3.2021 SAAKKA VOIMASSA OLEVA MÄÄRÄYS KORONAPANDEMIAN LEVIÄMISEN EHKÄISYYN:
Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

1. Osallistu tapahtumiin vain terveenä ja oireettomana.

2. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä sisätiloissa.

3. Pidä 2 metrin etäisyys muihin kuin oman seurueesi jäseniin.

4. Aivasta kainaloon tai nenäliinaan.

5. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.