Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Frida, Liina ja Leena Mäki-Patola

Näyttely Leijuvat maailmat on syntynyt kolmen sukupolven yhteistyöskentelynä. Ryhmän kuopus Frida on intohimoinen rakentelija. Hän on kaiken ikänsä pyöritellyt mitä erilaisimpia materiaaleja rakentaen niistä mielikuvitusmaailmoita ja -ympäristöjä. Päätimme toteuttaa usean vuoden ajan kyteneen idean yhteisestä näyttelystä. Ajatuksena on, että me kolme tekijää tuomme ideamme ja osaamisemme yhteen, innostamme toisiamme ja etsimme ideoille ennakkoluulottomia toteutusmuotoja.

Näyttelyn perustana on kolme kokonaisuutta: kolmiulotteisista akvarelleista koottu Leijuvat maailmat, videoinstallaatio Käsitemaailma ja keraamisista osista rakentuva Kartat maailmoiden välillä. Näissä maailmoissa voi seikkailla oman mielikuvituksen johdattamana.

Varsinainen näyttelyyn tähtäävä työskentely aloitettiin viime kesänä. Töitä on tehty Varkaudessa Leenan työhuoneella. Osassa Kartat maailmojen välillä on mukana myös Fridan veljen Aatoksen siellä tekemiä keramiikkaosia. Akvarellit Liina ja Frida ovat maalanneet Helsingissä Liinan työhuoneella. Siellä ovat syntyneet myös installaation Käsitemaailma videot.

Näyttely on meidän kaikkien erikseen ja yhteistyössä tekemiemme teosten synteesi, mutta tekemisen osa-alueissa painottuu Fridalla akvarellimaalaus, rakentelu ja keramiikka, Liinalla akvarellimaalaus ja video sekä Leenalla keramiikka ja muu kolmiulotteinen työskentely.

Varaudu mahdollisesti odottamaan vuoroasi näyttelyn esittelyssä.
Näyttely on avoinna Taidekeskus Väinölässä 2.-30.3. ma-pe klo 10.00-17.00.

Linkit taiteilijoiden sivuille:

Liina Mäki-Patola 

Leena Mäki-Patola 

Lisätietoja: Leena Mäki-Patola, leena.maki-patola(a)pp.inet.fi, p. 040 833 2589

Järj. Taidekeskus Väinölä sekä kuvataiteilijat Liina ja Leena Mäki-Patola

ITÄ-SUOMEN AVI:N 22.3.2021 SAAKKA VOIMASSA OLEVA MÄÄRÄYS KORONAPANDEMIAN LEVIÄMISEN EHKÄISYYN:
Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

1. Osallistu tapahtumiin vain terveenä ja oireettomana.

2. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä sisätiloissa.

3. Pidä 2 metrin etäisyys muihin kuin oman seurueesi jäseniin.

4. Aivasta kainaloon tai nenäliinaan.

5. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.