Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vesi yhdistää kaikki maailmamme mantereet, myös musiikki yhdistää meitä ihmisiä ympäri maailman. Vesi myös muuttaa muotoaan ja samoin musiikki – musiikkia ja ääniä on yhtä paljon kuin mielikuvitusta! Musiikin kieli on kaikille meille yhteinen, tule kokemaan elämys Warkaus-saliin! Hypätään musiikkilaivaan ja lähdetään seikkailulle kohti musiikin valtamerta. Mitä siellä tuleekaan vastaan? Lasten KesäKlassinen on koko perheen konsertti, jossa esiintyvät viulisti Johanna Koponen ja pianisti Alisa Methuen. Konsertin juontaa Minnamaria Koistinen.

 

Kuule meren kohinaa

tuulen huminaa.

Aallot mahtavat

laivan keulaan osuvat.

 

Kalaparvi hypähtää,

hain evä välähtää.

Syvän meren suojissa

on mustekala piilossa.

Ravut soittaa tahtia

aarresaaren rannalla.

Delfiinit polskivat

ja valaat laulavat.

Kuvassa viulisti Johanna Koponen ja viulu.

Johanna Koponen on tamperelainen viulisti ja viulunsoitonopettaja. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2020. Vuoden 2014–2015 Johanna vietti Wienin valtiollisessa yliopistossa. Johanna on työskennellyt vakituisesti Lappeenrannan kaupunginorkesterissa vuosina 2018–2020, kunnes palasi kotiseudulleen Tampereelle, jossa hän on toiminut sijaisena Tampere Filharmoniassa vuosina 2020–2022. Muusikkona toimimisen rinnalla viulunsoiton opettaminen on Johannalle suuri inspiraation lähde, ja hän on opettanut mm. Pirkanmaan musiikkiopistossa sekä Itä-Helsingin musiikkiopistossa.

 

 

 

Alisa Methuen aloitti pianonsoiton Keski-Savon musiikkiopistossa Leelo Kippan johdolla ja on jatkanut sitä tähän päivään saakka monien eri opettajien kanssa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.  Alisa valmistui musiikin maisteriksi Skotlannin nummien keskellä kesällä 2018 ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta jouluna 2020. Hän on viime aikoina sukeltanut myös barokkimusiikin saloihin ammattikorkeakoulu Noviassa barokkimusiikin linjalla, cembalo soittimenaan.

 

LIPUT: 11,5 €

MYYNTI: Lippu.fi, Hotel Oscar, tuntia ennen ovelta

 

Järj. Vekara-Varkaus yhteistyössä Varkauden KesäKlassinen