Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lehtoniemeläisen legendan mukaan valtamerikaljuuna Pyhä Pauliina upposi salaperäisissä olosuhteissa vuonna 1787 syvälle meren pohjaan. Kaljuunan lastina oli muun muassa aarteita, jotka kuuluivat Varkauden alueella ennen muinoin asuneille aatelisille, kreivitär von Retongille ja Salaneuvos Von Bon-Bonnille.  

Noheva nuori perämies Tero löysi viimekesäisellä opintopurjehduksellaan ikivanhaa pullopostia Suomenlahdelta. Pullo on selvästikin peräisin 1700-luvulta ja olemassa viitteitä siitä, että pullossa oleva viesti voi johdattaa suoraan Pyhän Pauliinan hylylle. Kaiken kokenut merikarhu kapteeni Eno ja hieman näsäviisas, mutta innokas perämies Tero ovat päättäneet ratkaista Pyhän Pauliinan mysteerin, mutta suoriutuakseen vaativasta ja jännittävästä tehtävästä he etsivät reipasta miehistöä valtameripurjehdukselle maailman äärin. Matkalle pestautuva miehistö suuntaa valtamerelle ja lopulta sukelluskellolla syvyyksiin.  

Lehtoniemeläisten laivantekijöiden perimätietona kulkeneen legendan mukaan Pyhän Pauliinan hylyn ympärillä hyörii ja pyörii monenlaista kulkijaa. On valaskaloja, mustekaloja, muistoja merirosvoista sekä nappaajahauen leuoista. Onpa myös kerrottu salaperäisen Näkinkin näyttäytyvän syvyyksien kätköissä. Tule auttamaan kapteeni Enoa ja perämies Teroa. Valtameriseikkailu odottaa, astu laivaan ja unohtumaton merimatka alkaa. Kullekin kierrokselle mahtuu 15 seikkailijaa.

LIPUT: 8 €
MYYNTI: Lippu.fi (+ tilausmaksu alk. 1,5 €)
Tieto ja Tiketti, HUOM! Ei ovimyyntiä

Järj. Teatteriryhmä Nimettömät ja Varkauden Teatteri