Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nyt Ulpukka on iloinen! Jos Ulpukka voisi valita, hän kasvattaisi kidukset ja evät ja hyppäisi mukaan vaellukseen. Mutta ihmisenä hän pysyy tiukasti rannalla ja tutkii lempiystäviään maalta käsin. Ämmäkosken äärellä on nimittäin tapahtunut mahtavia. Sinne on rakennettu Suomen suurin luonnonmukainen ohitusuoma vaeltaville kaloille. Tästä iloitsee myös iktyologi eli kalatutkija Ulpukka ”Lohi” Koskinen. Ulpukka on enemmän kuin innokas kertomaan sekä vaeltavista kaloista, että siitä, miten merkittävä ohitusuoma onkaan alueen vaeltajille. Tule kuulemaan iloisten vaeltajien kuulumiset ja terveiset.

Iloisen kalan vaellus sopii kaiken ikäisille osallistujille. Auton voi jättää parkkiin Navitaksen vierasparkkiin (Wredenkatu 2), mistä on upea reitti yli Kämärin siltojen. Vaihtoehtoisesti auton voi parkkeerata jäähallin parkkipaikalle (Rehnströminkatu 10), mistä ohitusuomalle on n. 100 metriä.

Järj. Vekara-Varkaus ja Ämmäkosken luonnonmukaisen ohitusuoman rakentaminen ja kosken kalataloudellinen kunnostaminen -hanke