Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Odottavan aika on pitkä, sanoo Lehtevämies, joka on odottanut lasten tapaamista kokonaisen vuoden. Vekara-Varkauden Aika-teeman myötä, toivotamme kaikki tervetulleiksi viettämään iloista lastenfestivaalia kanssamme. Nyt on aika laulaa ja leikkiä yhdessä.

Aloitamme vekaraviikon vieton iloisen puhallinmusiikin sävelin, kun Varkauden Soittokunnan musiikki kutsuu puistojuhlaan Hertunrantaan. Avajaiset juontaa Lehtevämies, hän esittää Anssi Huotarin säestyksellä lempilaulujaan.
Tämän vuoden Vekarakummi Tuutikki Tolonen on kirjailija ja sanataidekasvattaja. Tuutikin tapaatte avajaisissa, jossa hän kertoo työpajoistaan ja miten monipuolinen taidelaji sanataide on.

Uulun lastenkulttuurikeskuksen Muurikki ja metsän väki -konsertti vie meidät aikamatkalle Suomen omaan musiikkiperinteeseen. Muurikki-lehmän ja huutoyön perinteen kautta tutustutaan suomalaisiin perinnesoittimiin ja kansanmusiikin eri kerroksiin, etenkin paimenen merkitykseen.

Saamme myös maistiaisia maanantai-illan vierailuesityksestä Warkaus-salissa, joka on Säilättäret-ryhmän teos Pyhän Päärynän Legenda. Esitys yhdistää sirkusta ja musiikkiteatteria saumattomaksi kokonaisuudeksi keskiaikaisella teemalla.
Oheisohjelmana Hertunrantaan istutetaan Vekarapuu, kaupunginpuutarhuri Jaana Mähönen tarvitsee lasten apua istutukseen. MLL:n Varkauden osasto leikittää lapsia ja katuliidut odottavat pikkupiirtäjiä. Puffettia pitää UNICEF Varkauden vapaaehtoisryhmä (käteismaksu), mehut tarjoaa Vekara-Varkaus.

On aika laittaa naamiaisasut päälle ja täyttää puisto värikkäällä juhlaväellä. Myös aikuiset saavat tulla mukaan pukeutumaan hauskasti! Pieni sade ei järjestäjiä säikäytä, varauduthan sään mukaan. Ota mukaan oma viltti tai alusta, mille istahdat ohjelman ajaksi.
Paikalla myös Konttiravintola Mortonin Tuomas-koira ja jäätelökärry sekä vekaraviikon satumaista väkeä.

Järj. Vekara-Varkaus