Vekara-Varkaus
Festivaaliviikko
Syys-
Vekara
Talvi-
Vekara

2020 Vekara-Varkaus INFO

Vekara-Varkaus, monen muun tapahtuman tavoin, joutui maaliskuussa koronapandemian vuoksi haasteellisen päätöksen eteen: peruako festivaali vai tuottaako tilalle vaihtoehtoista ohjelmaa. Vahva halu tuottaa lapsille iloa vei voiton ja alkoi uusimuotoisen festivaalin suunnittelu.

Laaja yhteistyöverkosto pyydettiin mukaan suunnittelemaan ohjelmia, joiden toteutus olisi joko verkossa tai siten, ettei yleisö altistu lähikontakteille. Varkauden oma vekarahenki näytti taas kerran voimansa ja siksi lapsille ja perheille on tarjolla lähes 40 eri ohjelmaa.

Koko ohjelmisto esitellään näillä kotisivuilla, tänä vuonna ei painettua käsiohjelmaa ole jaossa. Ohjelmia seurataan verkossa joko tiettynä kellonaikana tai oman aikataulun mukaan. Suorana lähetettävät livestriimatut esitykset ovat tarjolla vain ohjelmassa mainittuina kellonaikoina, videotallenteet puolestaan pidempään. Kunkin ohjelman yhteydessä on mainittu kuinka kauan sisältö on tarjolla kotisivuilla.
Työpajat ohjeistavat omatoimiseen työskentelyyn, joihin voi osallistua koko perhe. Mukana puuhavinkkejä on helpoista askartelutehtävistä vaativampiin tähtipähkinöihin.

Varkauden kaupungin keskustan puistoissa on tarjolla omatoimista ohjelmaa: Kadonneet Riemut –satupolku, Riemujen kansan jälkien etsintää, Pop-up katutaiteilijoita sekä Kesäkuusi-yhteisötaideteos. Näissä ulkona tapahtuvissa ohjelmissa pyydämme yleisöä muistamaan, että elämme poikkeusoloissa. Pidetään huoli turvaväleistä ja odotetaan vuoroa, jos paikalle sattuu samanaikaisesti muuta yleisöä.

Tule sinäkin mukaan ja osallistu Vekara-Varkauteen, asuitpa missä päin Suomea tahansa tai vaikka ulkomailla.