Vekara-Varkaus
Festivaaliviikko
Syys-
Vekara
Talvi-
Vekara

Ladataan Tapahtumat

Takaisin ohjelmistoon

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vekarakummi Roosa Halme

Hyvä festivaaliväki,

Minulla on ollut suuri ilo, riemu ja kunnia tutustua Vekara-Varkauteen, kuin uuteen ystävään. Vekara-Varkaus on hyvä ja hauska ystävä, joka kutsuu kaikki mukaansa ja jakaa jokaiselle jotakin sopivan värikästä omasta itsestään.

Vekara-Varkauden moottorina on rakkaus, rakkaus lastenkulttuuriin ja taiteen tekemiseen ja kokemiseen. Tämän rakkausmoottorin saa puksuttamaan valtava yhteistyö- ja ystävyysverkosto, kuin elämän iloa ja ihmettä pumppaava sydän.

Olen ammatiltani nukketeatteritaiteilija ja säveltäjä, tarkemmin ottaen mielikuvituksen palvelija. Minun tehtäväni on herättää mielikuvitus, ruokkia sitä ja mennä sen kanssa vaikka kävelylle.

Koen, että työni on ystäväni. Kahdeksan vuotta sitten tutustuin lähemmin puisiin palikoihin, joiden kanssa yhteistyö ja ystävyys on jatkunut, syventynyt ja kasvanut tähän päivään saakka. Palikkateatteri on veistosten virtaa, jossa tilat, hahmot ja maisemat luodaan palikoista ja tuhotaan ja rakennetaan aina uudelleen, uuteen muotoon. Palikkateatteri pohjautuu kuvataiteilija Kai Ruohosen suunnittelemaan Ihmisenmuotoiseen jälleenrakennussarjaan, joka viittaa ihmisen mahdollisuuteen rakentaa itsensä uudelleen ja uudelleen, vaikka joka päivä.

Teen työtä teattereissa ja paljon teattereiden ulkopuolella, kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa, psykiatrisilla osastoilla ja vastaanottokeskuksissa. Työskentelen heidän kanssaan, jotka ovat eläneet vasta muutaman viikon ja heidän kanssaan, jotka ovat eläneet yli 100 vuotta. Nyt teen yhteistyötä uuden ystäväni, Vekara-Varkauden kanssa. Se viettää jo 25. syntymäpäiväjuhlaansa. Toivotan lämpimät onnittelut uudelle ihanalle ystävälleni, kauan ja täyteläisesti eläköön Vekara-Varkaus!!

Vekarakummi Roosa Halmeen voit tavata näissä ohjelmissa ja työpajoissa:

 

Ajankohta

Nukketeatteritaiteilija, säveltäjä ja "mielikuvituksen palvelija"

Paikka

Ikäsuositus

Koko perheelle

Liput

Vapaa pääsy!