Vekara-Varkaus
Festivaaliviikko
Syys-
Vekara
Talvi-
Vekara

Ladataan Tapahtumat

Takaisin ohjelmistoon

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vauvojen värikylpy

Sininen hetki. Tumma kuin meri, heleä kuin taivas. Kylmä on sininen vai kenties pesä lämpöinen, sen huomaat kun itse koet sen.

Värikylpy on kuvataidetoiminnan muoto, jossa jo vauva- tai taaperoikäinen saa tutustua turvallisessa ympäristössä yhdessä vanhempansa kanssa värien maailmaan. Vauvojen värikylpy alkaa värin tarkastelusta ja havainnoinnista, aisteja aktivoivasta leikistä, joka virittää maalaamiseen. Leikki jatkuu maalatessa ja osaa leikkiin käytettävistä materiaaleista voi käyttää myös maalaamiseen ja maalauksen osana. Tärkeintä ei ole lopputulos vaan aistiminen ja kokeminen sekä ennen kaikkea lapsen ja vanhemman yhteinen löytöretkihetki. Tästä työpajasta ei puutu ihmetystä eikä riemua!

Kesto n. 1 tunti, kuhunkin pajaan mahtuu 10 vauvaa/taaperoa vanhempineen.
Värikylvyn ohjaa värikylpyohjaaja ja kuvataideopettaja Elina Koivula (TaM).

Järj. Vekara-Varkaus

Katso kaupunginkirjaston sijainti kartalla

Huom! Ilmoittautuminen Vauvojen värikylpyyn avautuu ma 18.2. tällä sivulla. Ilmoittautuminen on sitova. Kun saavut Vauvojen värikylpyyn, käy lunastamassa nimelläsi varattu lippu Varkauden kaupunginkirjaston lastenosastolta ke 6.3. alkaen klo 9.30. Sairaustapauksessa ilmoita välittömästi esteestä tekstiviestillä puh. 044 075 2300, tällöin lippu vapautuu jonossa oleville.

Täyttämällä tiedot annan suostumukseni tietojeni käyttämiseen työpajan ilmoittautumisessa. Lue tästä lisää Vekara-Varkauden tietosuojaselosteesta.

____________________________________________________________________________________________________

Turvallisuus on tärkeä osa värikylpyä, joten pyydämme huomioimaan seuraavat seikat:

  • Lapsi osallistuu 1 -2 aikuisen kanssa työskentelyyn, sisaruksia ei voi ottaa mukaan.
  • Värikylpyyn tarvitset mukaan vaatteet, jotka saavat likaantua. Työskentelyn aikana vauvalla olisi hyvä olla ainakin kädet ja varpaat paljaina. Varaa siis vauvalle kevyet vaatteet esim. body tai t-paita mukaan. Myös aikuisen vaatteet saattavat sotkeentua.
  • Tilassa on vesipiste, ota mukaan puhdistautumista varten riittävän iso pyyhe ja vaihtovaatteet.
  • Värikylvyssä käytetään vaarattomia elintarvikepohjaisia värejä, joita on turvallista maistella. Tässä värikylvyssä käytetään näitä ruoka-aineita; mustikka, punakaali, perunajauho, sitruuna, sooda, tyrni. Jos lapsellasi on ruoka-aineallergioita, niin otathan asian huomioon ennenkuin ilmoittaudut työpajaan.
  • Virkeä ja ruokittu lapsi pystyy nauttimaan värikylvystä.
  • Työpajan lopetus tapahtuu joustavasti ja lapsilähtöisesti, joten työskentely lopetetaan työpaja-ajan puitteissa osallistujille sopivalla hetkellä.
  • Kuvaaminen on kielletty työskentelyn aikana turvallisuussyistä. Keskitymme yhdessä olemiseen. Värikylvyn jälkeen voi kuvata vauvan maalausta ja itse taiteilijaa.

Varaa paikka


Tickets are not available as this tapahtuma has passed.

Kuva Veini Suuronen

Ajankohta

Ke 6.3.
klo 10.00 Taaperot (13-24 kk)
klo 13.00 Vauvat (6-12 kk)

Paikka

Ikäsuositus

Vauvat, Taaperot

Liput

10 €/lapsi vanhempineen
Kaupunginkirjaston lastenosasto ke 6.3. klo 9.30 alkaen