Vekara-Varkaus
Festivaaliviikko
Syys-
Vekara
Talvi-
Vekara
Ladataan Tapahtumat

Takaisin ohjelmistoon

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Roskataidetyöpaja – Trash Art Workshop

Kirjaston näyttelytilassa on esillä kuvataiteilija Tarja Walliuksen 60 v Juhlanäyttely TOIVO – HOPE. Tarja ohjaa roskataidetyöpajan, jonka aluksi hän esittelee näyttelynsä, jonka teoksissa on käytetty pelkästään kierrätettyjä ja löydettyjä materiaaleja. Työpajassa tehdään pahviroskasta kortti tai kirjanmerkki käsin ompelemalla.

Yli 6-vuotiaille tarkoitetut työpajat alkavat tasatunnein ja kestävät noin 45 min.

ILMOITTAUTUMINEN: Rajoitetun osallistujamäärän vuoksi varmista paikkasi ennakkoilmoittautumalla vekara(a)varkaus.fi

ww.tarjawallius.fi

Järj. Vekara-Varkaus

 

 

Tarja Wallius 60 v Juhlanäyttely 5.9. – 29.10.2020 Varkauden kirjastolla

Varkaudesta syntyisin oleva Tarja Wallius työskentelee projektinomaisesti. Valmiiden tilateosten taustalla on usein taiteilijan muistot ja kuullut tarinat. 2015 hän tutki naisen eri rooleja haastattelemalla suvun naisia. DREAM nähtiin Vanhassa Varkaudessa Peltolan galleriassa. Hääpukua muistuttava vannehame korsetilla koostuu vanhoista nenäliinoista, joihin oli kirjottu suvun naisten tarinoita.

Juhlanäyttelyn kuusi isoa tilateosta vuosilta 2000 – 2020 edustavat taiteilijan taideprojekteja koti- ja ulkomailla. Näyttely on saanut nimensä lentoinstallaatiosta, joka liittyy sukuhistoriaan. Materiaaleina ovat Pielisen rannoilta kerätyt luonnonainekset. Roskataideprojektin 2017 taustalla on residenssityöskentely Etelä-Afrikassa. Näyttelyn Toinen tiili seinässä-installaatio toteutui ympäristöstä löytyneistä pienistä sipsipusseista ja San-nuorten työpajoissa tekemistä symboleista.

Tarja Wallius lähestyy aiheita tekstiilitaiteen näkökulmasta. Teososat on liitetty ompelemalla tai punomalla yhteen. Näin myös valoteoksessa Haraso – Hyvä, jonka aineksina ovat Murmanskista kerätyt roskat.

Puhtaasti kotimainen teos on Jokapäiväinen juhlamme, jossa puiset työkalut ja keittiövälineet edustavat ihmisten välisiä suhteita ja naisena olemista. Tekniikat ja tekemisen tapa puolestaan kertoo ympäristöasioiden tärkeydestä.

Kuopiossa asuva taiteilija teki oman tuotemerkkinsä kautta ekologisia käyttö- ja taidetekstiilejä vuosina 1992 – 2013. 20 vuotta sydäntä lähellä olevaa batikkitekniikkaa edustaa näyttelyssä Tasapeli, 11-osainen tilateos vuodelta 2000. Tarja Wallius on opiskellut graafisen ilmaisun linjalla Kuusamossa 1985-1986, Varkauden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa 1987-1988 ja Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemiassa artenomiksi 1988-1992.

Tarja Walliuksen teoksia on ollut esillä lukuisten kotimaan näyttelyiden ohella kansainvälisissä jurytetyissä näyttelyissä muun muassa Itävallassa, Belgiassa, Italiassa, Portugalissa, Virossa ja Amerikassa. Teoksia on Suomen Käsityömuseon, Kuopion taidemuseon, Pohjois-Savon taidetoimikunnan, Savon Sanomien, Varkauden Navitaksen ja Varkauden kaupungin kokoelmissa.

 

 

PIDETÄÄN YHDESSÄ HUOLTA SIITÄ, ETTEIVÄT TAUDIT TARTU!

Osallistu Vekara-tapahtumiin vain terveenä ja oireettomana.

Pidä 1-2 metrin etäisyys muihin kuin oman seurueesi jäseniin.

Aivasta kainaloon tai nenäliinaan.

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä sisätiloissa.

Ajankohta

Ke 14.10. klo 10.00, 11.00, 13.00 ja 14.00

Paikka

Ikäsuositus

Koululaiset

Liput

Vapaa pääsy