Vekara-Varkaus
Festivaaliviikko
Syys-
Vekara
Talvi-
Vekara
Ladataan Tapahtumat

Takaisin ohjelmistoon

Härkämäen observatorio perheen ulkoiluretkikohteena

Härkämäki tarjoaa koko perheelle mainio käyntikohteen, jossa retkeilijöitä odottaa monipuolinen alue aktiviteetteineen. Paikalla voi käydä omatoimisesti Talvi-Vekara viikon aikana. Huomioithan sääolosuhteet, tie aurataan, mutta se voi olla liukas.

Laavu on retkeilijöiden käytössä ja siellä on polttopuut valmiina. Käytössä on myös makkaranpaistotikkuja, Muurikka-pannu lettujen paistoa varten, savulaatikko kalojen savustamista varten sekä nokipannu kahvinkeittoa varten. Ota mukaan omat eväät, makkarat, kahvinporot + vesi, lettutaikina sekä tulitikut ja sytykkeet. Huolehdi nuotion sammutuksesta ja käytettyjen välineiden siisteydestä käytön jälkeen. Muurikan voi pyyhkiä talouspaperilla ja kahvipannun huuhtoa vedellä.

Luontopolun voi kiertää omin lumikengin tai vaikka leveillä maastosuksilla. Kartta ja tehtävät löytyvät toimistorakennuksen postilaatikosta.

Lumipallotaulu ja pulkkamäki sopivat perheen pienimmillekin hauskaksi ohjelmanumeroksi.

Lintulajibongausta voi tehdä lintujen ruokintapaikalla, joka on lähellä laavun nuotiopaikkaa. Härkämäellä on tehty havaintoja seuraavista talvehtivista linnuista: talitiainen, hömötiainen, sinitiainen, kuusitiainen, pyrstötiainen, pikkuvarpunen, viherpeippo, vihervarpunen, urpiainen, punatulkku, mustarastas, närhi, harakka, käpytikka, harmaapäätikka, palokärki, kuukkeli, pikkukäpylintu ja varpuspöllö. Ruokintapaikan vieressä on istuinpenkki lintujen hiljaista seuraamista varten.

Valokuvaa kaunis maisema, auringonlasku, kuutamo, revontulia, lintuja, nuotiokuva tai pulkkamäki. Laita kuva Instagramiin ja tägää #talvivekara ja #härkämäenobservatorio.
Jaetaan retkimuisto tai Härkämäeltä avautuvat upeat talviset maisemat muidenkin ihasteltavaksi.

Paikalla on Kassiopeian edustaja satunnaisesti. Jos haluat opastajan paikalle, ota yhteyttä etukäteen puh. 040 701 1625.
Käytössä on kompostikäymälä. Mikäli paikalla on Kassiopeian opastaja, voi kerhotalossa käydä wc:ssä ja käsienpesulla ja sieltä saa nuotiolle mm. kahvinkeittovettä.

Katso tarkemmat tiedot kohteista.

Katso Härkämäen sijainti kartalla.

Lisätietoja: Veli-Pekka Hentunen, puh. 040 701 1625.

Järj. Warkauden Kassiopeia ry

 

NOUDATAMME ITÄ-SUOMEN AVI:N VOIMASSA OLEVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEISTUKSIA KOSKIEN YLEISÖTILAISUUKSIEN JÄRJESTÄMISTÄ.

PIDETÄÄN YHDESSÄ HUOLTA SIITÄ, ETTEIVÄT TAUDIT TARTU!

Osallistu tapahtumiin vain terveenä ja oireettomana.

Pidä 2 metrin etäisyys muihin kuin oman seurueesi jäseniin.

Aivasta kainaloon tai nenäliinaan.

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä sisätiloissa.

Kuva Denis Sokol

Ajankohta

Ma-su 8.-14.3.

Paikka

Ikäsuositus

Taaperot, Leikki-ikäiset, Koululaiset, Koko perheelle

Liput

Vapaa pääsy