Vekara-Varkaus
Festivaaliviikko
Syys-
Vekara
Talvi-
Vekara

Ladataan Tapahtumat

Takaisin ohjelmistoon

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kesäpäivä Kosulanniemessä

Tervetuloa viettämään kanssamme ohjelmallista kesäpäivää Kosulanniemen viehättävään miljööseen. Vekarakummi Roosa Halme on mukana yhdessä Aura-nuken kanssa toivottamassa kaikki tervetulleeksi ja ohjaamassa työpajoja.
Kosulanniemen ranta, puisto ja Rantala-talo tarjoavat kesäiselle iltapäivälle mainiot puitteet nauttia musiikista, osallistua työpajoihin, nautiskella piknikevästä tai puhvetin herkuista.

Voit ottaa mukaan piknikviltin ja viihtyä perheen kanssa vaikka koko ohjelma-ajan.

Uusi ystäväni –nukenrakennustyöpaja

Klo 15.00-17.00 nonstop
Vekara-Varkauden juhlavuoden ystävyys-teeman innoittamana lapset askartelevat työpajassa itselleen ystävän muistoksi vekaraviikosta.
Millainen materiaali kutsuu sinua juuri nyt? Luonnon materiaalit, pala puuta, rautalankaa tai säkkikangasta?  Työpajassa rakennetaan ystävä itselle tai toiselle ja tutustutaan uuden ystävän ominaisuuksiin. Ohjaajana toimii Vekarakummi Roosa Halme avustajineen.
Työpaja toteutetaan Rantalan pihalla, huonolla säällä sisällä.

Pop-up-maisemamaalaustyöpaja

Klo 16.00-18.00 nonstop
Oletko jo pitkään haaveillut taulun maalaamisesta? Tässä pop up työpajassa se on helppoa. Kaunis Kosulanniemen maisema toimii mallina, kun taideteokset syntyvät taulunpohjille. Lapset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa. Ohjaajana toimii taidekasvattaja, kuvataiteilija Satu Juutilainen.

Pohtimo ja Pionella

Klo 16.30-18.30
Varkautelaiset klovnihahmot Pohtimo ja Pionella saapuvat lasten iloksi Kosulanniemeen. Tämä hauska ja höpsähtänyt klovnipariskunta ei välillä muista miten istua tuolille…
Hölmöilyn ihmemaailmassa kaikki on mahdollista: on leijuvia keppejä, vuotavia laseja ja tietenkin monsieur Ponttoherranen – kummallinen vanha takki, joka alkaa välillä elää omaa elämäänsä.

Ei yksin kannata murjottaa – ystävyyden yhteislauluhetki

Klo 17.00-18.00 nonstop
Lauletaan ja soitetaan yhdessä ystävyydestä kertovia lauluja haitarin säestyksellä. Halutessasi voit ottaa oman soittimen mukaan. Nuotteja ja laulujen sanoja löytyy paikan päältä. Kaikenikäiset laulun ja musiikin ystävät ovat tervetulleita.
Vetäjänä toimii Vekarakummi Roosa Halme avustajineen.

Paperilennokit liitoon -työpaja

Klo 17.00-19.00 nonstop
Paperilennokkeja on kiva askarrella ja ne lentävätkin tosi pitkälle. Työpajassa tehdään erilaisia lennokkeja paperiarkeista taittelemalla. Samalla tutustutaan siihen miksi paperista taitellut lentokoneet pysyvät ilmassa. Paperilennokin liidon salaisuus on sama kuin oikeidenkin lentokoneiden. Kyseessä on aerodynamiikan perussääntö ja ilman neljä perusvoimaa: noste, työntövoima, ilmanvastus ja painovoima.
Valmiiden paperilennokkien lentopituuksia mitataan ja testataan eri tavalla taiteltujen lennokkien eroja.

Tervetuloa jättitoukan nimenantojuhlaan!

Klo 18.00
Vekara-Varkauden avajaisissa kuoriutunut toukka saa juhlassa oman nimen. Toukka tarvitsee lapsia herättämään sen unestaan. Kun toukka on saatu hereille ja tanssimaan, se saa oman, lasten antaman nimen juhlallisesti saippuakuplien keskellä.
Jättitoukan herätys tapahtuu yhteisnuketuspajassa, jonka kesto on n. 30 min. Alle kouluikäiset lapset osallistuvat yhdessä aikuisen kanssa.

Unitarha, omatoimipaja

Kosulanniemen puiston riippumatoissa loikoillessa voi muistella unia ja piirtää ja värittää ne paperille, sanoin ja kuvin. Puihin kiinnitetyssä Unitarha-näyttelyssä voit tutustua muiden unikuviin.

Tikkuristi tanssia

Tikkuristi on vanha ja hauska tanssi, jossa tanssitaan tietyn askelkuvion mukaan ristiin asetettujen keppien välissä. Tikkuristi on taito- ja kilpailutanssi. Kilpailussa se, joka pystyy pisimpään tanssimaan ristikossa kompastumatta keppeihin, on voittaja. Yleensä samaa askelkuviota tanssitaan tahdin jatkuvasti kiihtyessä.
Kosulanniemessä tikkuristiä opetellaan tanssimaan muun ohjelman lomassa, elävän musiikin säestyksellä.

Mukana myös Varkauden Perheentalo.

Puistopuhvettia Rantalan pihalla pitää UNICEF Varkauden vapaaehtoisryhmä. Käteismaksulla suolaista ja makeaa välipalaa, kahvia ja mehua.

Järj. Vekara-Varkaus yhteistyössä Stora Enso Oyj

AJO-OHJE JA PARKKEERAUS: Ahlströminkadun päästä, ennen pääkirkkoa, käänny oikealle Kosulankadulle, jonka jälkeen heti käänny oikealle sahan parkkipaikalle, jonka vasenta reunaa vievää tietä pitkin jatka kohti Rantalaa (opastus). Jätä auto sahan parkkipaikalle jos mahdollista, koska Kosulanniemessä on parkkipaikkoja rajoitetusti. Kävele lyhyt matka kauniin maiseman halki tai tule paikalle pyörällä.

Katso Kosulanniemen sijainti kartalla

Kuva Reino Aholainen

Ajankohta

Ti 11.6.
klo 15.00-19.00

Paikka

Ikäsuositus

Koko perheelle

Liput

Vapaa pääsy