Vekara-Varkaus
Festivaaliviikko
Syys-
Vekara
Talvi-
Vekara

Ladataan Tapahtumat

Takaisin ohjelmistoon

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hajamielisen professorin tähtiseikkailu – bussiretki Härkämäen observatorioon

Hajamielinen professori on pakannut tänä kesänä koeputket ja aparaatit salkkuun ja suunnannut retkelle Härkämäen tähtitornille. Hyppää professorin mukana bussin kyytiin kohti avaruusseikkailua. Bussimatkan aikana saat kuulla tarinoita tähtitornista ja elämästä avaruudessa.

Härkämäellä ohjelmassa on professorin esittelemänä erilaisia avaruuteen ja aurinkoenergiaan liittyviä elämyksellisiä tutkimuksia ja kokeita. Härkämäellä kohtaat myös Cassiopé-härän, joka yllättää sinut piirtämällä narun avulla ympyrän, ellipsin ja kolmion. Miten se on mahdollista?

Oppaiden johdattamana tutustutaan myös tähtitorneihin ja niissä oleviin kaukoputkiin sekä kierretään noin 1 km pituinen tietopolku. Polun varrella on useita avaruuteen liittyviä toimintapisteitä ja kuvia metsäneläimistä. Härkämäeltä löytyy myös noin 140 kukkakasvilajia, joissa riittää tunnistettavaa. Luonnonkukan päivää vietetään valtakunnallisesti sunnuntaina 16.6.

Tähtitorni sijaitsee n. 40 km päässä Varkaudesta. Retken kokonaiskesto on n. 5 tuntia. Mukaan retkelle mahtuu 50 henkilöä, ikäsuositus yli 5-v. Ohjelma sopii hyvin perheille sekä isovanhempien ja lastenlasten yhteiseksi retkipäiväksi. Pukeudu ja varustaudu sään mukaan. Sade ei ole tällä retkellä ongelma, koska paikan päällä on runsaasti sisätiloja. Ota mukaan eväät, paikan päällä mehua ja kahvia tarjolla pientä käteismaksua vastaan.

Lisätietoja: puh. 0400 165 777 tai 040 701 1625

Huom! Aurinkopäivää vietetään Härkämäellä su 21.7.2019. Katso tarkemmin: www.kassiopeia.net/calendar/

Järj. Warkauden Kassiopeia ry ja Vekara-Varkaus

Katso kaupunginkirjaston sijainti kartalla

 

Osta liput

Kuva Timo Heinonen

Ajankohta

La 15.6. klo 9.00

Paikka

Ikäsuositus

Koko perheelle

Liput

13 €
Lippu.fi/vekara-varkaus
+ toimitusmaksu alk. 1 € www.lippu.fi
3.6. alkaen Tieto ja Tiketti