Vekara-Varkaus
Festivaaliviikko
Syys-
Vekara
Talvi-
Vekara

Ladataan Tapahtumat

Takaisin ohjelmistoon

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Biisin polku ideasta albumille

Musiikista kiinnostuneita tai sitä harrastavia hemmotellaan, kun Varkaudesta kotoisin olevat Mia Suszko ja Tuomas Kallinen saapuvat kertomaan millainen prosessi on laulukappaleen kirjoittaminen sekä sen tuottaminen albumille.

Vuoden 2018 The Voice of Finland –kilpailussa toiseksi sijoittunut Mia on julkaissut omia laulukappaleita jo kymmenen vuoden ajan niin soolona kuin eri tuottajien ja bändien kanssa. Vuonna 2013 Mia valmistui pop/jazz laulajaksi Jyväskylän konservatoriolta, ja on sen lisäksi suorittanut musiikinopintoja myös viulun, pianon, sekä kitaran soitossa Pohjois-Savon musiikkiopistolla, Varkauden musiikkiluokilla sekä Sibelius-akatemialla.

Tuomas Kallinen on puolestaan opiskellut itsenäisesti musiikintuottamista jo reilun kymmenen vuoden ajan ja mm. tehnyt kappaleita elektromusiikin saralla nimeä keränneen Sylvian Tosun:in kanssa. Tuomas on myös opiskellut harmonikan soittoa Keski-Savon musiikkiopistolla sekä Kokkolan konservatoriolla, sekä tehnyt musiikkiteknologian kursseja Sibelius-akatemialla.

Luennolla kuulemme, kuinka he ovat itse oppineet tekemään kappaleita alusta asti, sen eri vaiheista ja osatekijöistä. Laulaja, sanoittaja ja säveltäjä Mia kertoo kuinka hänen sanoituksensa saavat alkunsa, mistä voi tietää mitkä ovat hyviä sanoituksia, ja mistä aloittaa kirjoittaminen. 
Tuomas puolestaan kertoo tuottamisprosessista ja kuinka hän työstää kappaleideoita, joita Mia lauluntekijänä on hänelle esittänyt. Tuottajan ja lauluntekijän näkökulmat ovat monella tapaa hyvin erilaiset, vaikka päämääränä kummallakin on tehdä kappale, joka toimii ja kiinnostaa kuulijoita.

Mia ja Tuomas kertovat myös EP:n (Extended Play) ja albumin tekemisestä ja mitä kaikkea tässä prosessissa tulee ottaa huomioon. He kertovat omasta näkökulmastaan mitä ovat oppineet huomioimaan matkan varrella, ja minkälaiset asiat ovat erityisen tärkeitä. Hyvän albumin tekeminen itsessään ei välttämättä riitä tavoittamaan kuulijoita. Mikäli valmis albumi ei leviä ja tavoita kuulijoita, alkaakin vasta silloin usein suurin työ. Tämän lisäksi artistin on oltava kiinnostava ja erotuttava joukosta. Tällä tavoin prosessiin liittyy monia erilaisia osatekijöitä, joita on artistina otettava huomioon.

Mia ja Tuomas soittavat luennolla esimerkkikappaleita. Luento sopii kaikenikäiselle yleisölle. Kesto noin 1,5 tuntia.

Järj. Vekara-Varkaus

Katso kaupunginkirjaston sijainti kartalla

Ajankohta

Ke 12.6.
klo 13.00

Paikka

Ikäsuositus

Koko perheelle

Liput

Vapaa pääsy