Odotettu valotaidetapahtuma tulee jälleen

Taianomainen valotaide muuttaa Koivikkopuiston lumoavaksi satumaaksi vuoden pimeimpänä aikana. Vuonna 2020 toteutettiin ensimmäinen Taikametsä ja se saavutti heti valtaisan suosion. Taikametsä 3.0 on kolmas versio valotaidepuistosta, joka on joka kerta uudenlainen. Puiston puut ja polut muuttuvat satumaiseksi miljööksi voimakkaiden, hitaasti väriään vaihtavien valojen ja lumoavan äänimaiseman myötä. 

Valoinstallaatio Taikametsä avautuu yleisölle hämärän laskeutuessa perjantaina 18.11. klo 16.00 ja on nähtävillä lauantaiaamuun 19.11. klo 9.00 saakka sekä lauantaina klo 16.00 alkaen sunnuntaiaamuun 20.11. klo 9.00 saakka. 

Taikametsän keskelle marraskuun pimeyttä toteuttaa kansainvälisesti tunnettu valotaiteilija Kari Kola, Valoparta Oy:stä. Taikametsäksi valaistava Koivikkopuisto sijaitsee Varkauden keskustassa, kirjaston ja Taulumäen torin vieressä.

Vekara-Varkaus haluaa tuoda valoteoksella piristystä ja hyvää mieltä kaikenikäisille, erityisesti lapsille ja perheille. 

Energiankulutuksen näkökulmasta valotaidepuisto vie sähköä muutaman saunankiukaan verran. Kotien sähkönkulutus laskee Taikametsässä vierailun ajaksi ja Koivikkopuiston ympäristön katuvalojen sammuttaminen valotaidepuiston ajaksi säästää myös sähköä. 

Tänä vuonna valotaiteesta pääsee nauttimaan lauantaina lämpimän juoman ja pikku purtavan kera, kun Keski-Savon Yrittäjänaisten Taikametsän kioski palvelee Taulumäen torilla la 19.11. klo 16.00–20.00. (Myynnissä lämmintä mehua, kahvia ja glögiä, pikkusuolaisia piirakoita sekä tuoreita korvapuusteja. Maksuna käy käteinen ja korttimaksu. Luvassa yllätyksiä Taikametsän hengessä!

Taikametsään on vapaa pääsy ja se on vartioitu. 

Tapahtuman järjestää Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut / Vekara-Varkaus

Pääyhteistyökumppanit