Vekara-Varkaus
Festivaaliviikko
Syys-
Vekara
Talvi-
Vekara

Valoinstallaatio TAIKAMETSÄ valtaa Koivikkopuiston

18.11.2020

Avoinna la 5.12. klo 16.00 – ma 7.12. klo 8.00 nonstop
Koivikkopuisto, Osmajoentie 1, Varkaus
Vapaa pääsy!

Upean valonpilkahduksen talven pimeyteen tuovat Varkauden Koivikkopuistoon syttyvät Taikametsän valot. Valot syttyvät lauantaina 5.12. klo 16.00 ja palavat yhtäjaksoisesti maanantai aamuun 7.12. klo 8.00 saakka. Myös kirjastotalo saa valaistun ikkunan.
Valoinstallaatio Taikametsä tarjoaa voimakkaita värejä, kontrasteja ja kaunista äänimaisemaa piristämään talven pimeimpiä hetkiä. Puiston polut ja puut muuttuvat satumaiseksi miljööksi valojen ja äänimaailman kautta.

Valoinstallaation toteuttaa Valoparta Oy, jonka takaa löytyy kansainvälisesti tunnettu valotaiteilija Kari Kola. Kola on työskennellyt valon kanssa 17 vuotta ja on toteuttanut yli 2000 valoprojektia. Moni historiallinen linna, UNESCOn pääkonttori, Stonehenge ja mm. Saanatunturi ovat olleet valaistuna Kolan toimesta.

Taikametsäksi valaistava Koivikkopuisto sijaitsee Varkauden kirjaston ja Taulumäen torin vieressä ja sinne on vapaa pääsy.

Tapahtumajärjestäjät haluavat tuoda koronapandemian vuoksi peruttujen tapahtumien tilalle valoteoksella piristystä ja hyvää mieltä kaikenikäisille, erityisesti lapsille ja perheille. Valoteoksen Varkauteen tuottaa Vekara-Varkaus.

Yleisöä pyydetään tulemaan paikalle oireettomana ja huomioimaan turvavälit puistossa liikkuessa.