Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lähde matkalle mennyttä aikaa henkivään Villa Walleen Leppävirralle. Suuri kartanomainen tiilirakennus valmistui vuonna 1927 ja aikojen saatossa se on ehtinyt toimia sairaalana, naisten alkoholistiparantolana ja mielenterveyskuntoutujien palvelukotina. Samalla tontilla on ollut vaivaistalo, kulkutautisairaala, mielisairaala ja vanhainkoti. Historian siipien havinan voikin suorastaan aistia Villa Wallessa.

Nykyään talo kätkee sisäänsä hämmästyttävän, yli 900 taulua ja lukuisia veistoksia ynnä muita taide-esineitä käsittävän taidekokoelman. Kukin talon 25:sta huoneesta on sisustettu eri teeman mukaisesti. Talon emännän, Riitta Wallen opastuksella pääset tutustumaan kaikkiin talon kolmeen kerrokseen sekä taideteoksiin ja kuulet kiehtovia tarinoita talon historiasta ja maalauksista. Talosta löytyy myös lelumuseo, jossa on ihastuttava kokoelma leluja eri aikakausilta, sekä hieman jännittäväkin sairaalamuseo.

Villa Wallen valoisassa ruokasalissa on avoinna kahvio, josta voit ostaa aamupäiväkahvit ja -mehut pienen makean tai suolaisen kera tai voit syödä omia eväitä.

Aikaa jää myös leikkiin! Viehättävällä piha-alueella pääset osallistumaan retkiryhmän kanssa Lutviutujat-seikkailupeliin, jossa tarvitaan hoksottimia, nopeutta ja ketteryyttä.

Bussimatka Leppävirralle kestää n. 30 min. Paikanpäällä aikaa vietetään 2,5 t. Paluu Varkauteen n. klo 13.00. Retki toteutuu jos lähtijöitä on vähintään 15 henkilöä.

LIPUT: 10 € (sis. matkat ja opastetun kierroksen)

MYYNTI: Lippu.fi/vekara-varkaus ja Tieto ja Tiketti

Järj. Vekara-Varkaus ja Villa Walle