Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Markus Hallikainen soittaa selloa.
Markus Hallikainen

Lasten KesäKlassinen vie kuulijan musiikilliselle aikamatkalle halki vuosisatojen ja vuosituhansien. Sellon, pianon ja juonnon avulla hypätään matkaan ”aikakoneeseen”. Mistä kaikki alkoi ja miten musiikki oikein kehittyi ja muuttui ajan saatossa? Tule ottamaan selvää!

Ohjelman teokset ovat klassisen musiikin ohjelmistosta valittuja tunnettuja teoksia, kevyempää musiikkia ja uusia sovituksia. Tällaisen kokonaisuuden voi kokea vain Vekara-Varkauden Lasten KesäKlassisessa. Konsertin juontaa Minnamaria Koistinen. Kesto on n. 45 minuuttia.

Markus Hallikainen on sellonsoiton lehtori Keski-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on opiskellut sellonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja valmistunut myös Zürichin Musiikkikorkeakoulusta Sveitsissä. Markus on opiskellut kansainvälisesti arvostetuimpien sellistien johdolla ja on matkustanut sellon kanssa esiintymään useisiin Euroopan maihin, Yhdysvaltoihin ja Venäjälle. Markus on myös johtanut Varkauden KesäKlassinen -festivaalia vuodesta 2017.
5-vuotiaana sellon ääni teki häneen lähtemättömän vaikutuksen ja siitä asti hän on inspiroitunut löytämään soittimestaan aina uusia sävyjä ja tapoja kertoa tarinaa.
Lisätietoja: www.markushallikainen.com

 

Alisa Methuen

Alisa Methuen aloitti pianonsoiton Keski-Savon musiikkiopistossa Leelo Kippan johdolla ja on jatkanut sitä tähän päivään saakka monien eri opettajien kanssa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Alisa valmistui musiikin maisteriksi Skotlannin nummien keskellä kesällä 2018 ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta jouluna 2020. Klassisessa musiikissa Alisaa kiehtoo aika ja sen muovaaminen. Voisi kenties ajatella, että kuvanveistäjät veistävät marmoria, kiveä tai muuta materiaalia, ja muusikot muotoilevat aikaa. Eri aikakausien musiikki inspiroi Alisaa, ja pianonsoiton ja sen opettamisen ohella hän onkin viime aikoina sukeltanut myös barokkimusiikin saloihin ammattikorkeakoulu Noviassa barokkimusiikin linjalla, cembalo soittimenaan.

Tervetuloa koko perheellä nauttimaan musiikin lumosta.

LIPUT: 10 €
(+ toimitusmaksu alk. 1 € www.lippu.fi)
MYYNTI: Lippu.fi ja Hotel Oscar
Tuntia ennen ovelta

Järj. Vekara-Varkaus yhteistyössä Varkauden KesäKlassinen