Ladataan Tapahtumat

Takaisin ohjelmistoon

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vauvojen värikylpy – 100 värien riemua

Miltä ilo ja riemu tuntuvat väreinä? Kikattavalta keltaiselta, hipaisevalta oranssilta, pomppivalta punaiselta? Sukella vauvasi tai taaperosi kanssa väriseikkailuun, jossa värejä tutkitaan ja ihmetellään haistamalla, maistamalla, kuulemalla, tuntemalla ja koskettamalla.

Värikylpy on kuvataidetoiminnan muoto, jossa jo vauva- tai taaperoikäinen saa tutustua turvallisessa ympäristössä yhdessä vanhempansa kanssa värien maailmaan. Vauvojen värikylpy alkaa värin tarkastelusta ja havainnoinnista, aisteja aktivoivasta leikistä, joka virittää maalaamiseen. Leikki jatkuu maalatessa ja osaa leikkiin käytettävistä materiaaleista voi käyttää myös maalaamiseen ja maalauksen osana. Tärkeintä ei ole lopputulos vaan aistiminen ja kokeminen sekä ennen kaikkea lapsen ja vanhemman yhteinen löytöretkihetki. Tästä työpajasta ei puutu ihmetystä eikä riemua!

Kesto 60 minuuttia, kuhunkin pajaan mahtuu 10 vauvaa/taaperoa vanhempineen.
Värikylvyn ohjaa värikylpyohjaaja ja kuvataideopettaja Elina Koivula (TaM).

Ilmoittaudu ma 15.5. alkaen Vauvojen värikylpyyn alla tai ma 5.6. alkaen Tieto ja Tiketti. Liput tulee lunastaa Tieto ja Tiketistä viimeistään ennen työpajan alkua.

Järj. Vekara-Varkaus

_____________________________________________________________________________

Turvallisuus on tärkeä osa värikylpyä, joten pyydämme huomioimaan seuraavat seikat:
– Lapsi osallistuu 1 -2 aikuisen kanssa työskentelyyn, sisaruksia ei voi ottaa mukaan.
– Värikylpyyn tarvitset mukaan vaatteet, jotka saavat likaantua. Työskentelyn aikana vauvalla olisi hyvä olla ainakin kädet ja varpaat paljaina. Varaa siis vauvalle kevyet vaatteet esim. body tai t-paita mukaan. Myös aikuisen vaatteet saattavat sotkeentua.
– Tilassa on vesipiste, ota mukaan puhdistautumista varten riittävän iso pyyhe ja vaihtovaatteet.
– Värikylvyssä käytetään vaarattomia elintarvikepohjaisia värejä, joita on turvallista maistella. Tässä värikylvyssä käytetään näitä ruoka-aineita; mango, polenta, sahrami, bataatti keitettynä, karpalomehu, herne keitettynä ja perunajauho. Jos lapsellasi on ruoka-aineallergioita, niin otathan asian huomioon ennenkuin ilmottaudut työpajaan.
– Virkeä ja ruokittu lapsi pystyy nauttimaan värikylvystä.
– Kuvaaminen on kielletty työskentelyn aikana turvallisuussyistä. Keskitymme yhdessä olemiseen. Värikylvyn jälkeen voi kuvata vauvan maalausta ja itse taiteilijaa.

Järj. Vekara-Varkaus

Katso Kaupunginkirjaston sijainti kartalla

Täytä ensin lukumäärä montako lasta ilmoitat. Sen jälkeen täytä lapsen/lasten nimet ja iät ja lopussa kysytään vanhemman yhteystiedot. Täytäthän kaikki kentät, kiitos.

Kuva Elina Koivula

Ajankohta

To 15.6.
klo 10.00-11.00 taaperot (13-24 kk)
klo 13.00-14.00 vauvat (6-12 kk)
klo 16.00-17.00 vauvat (6-12 kk)

Paikka

Kaupunginkirjaston kokoussali, pohjakerros, Osmajoentie 1

Ikäsuositus

Vauvat, Taaperot

Liput

8 €/lapsi vanhempineen
Tieto ja Tiketti (kirjasto)