Ajankohtaista

Ilmoittaudu Syys-Vekaran työpajoihin

Syys-Vekaran työpajoihin ilmoittautuminen on käynnissä!🎨🎭🪘🪄

Osaan ohjelmista vaaditaan ennakkoilmoittautuminen rajatun osallistujamäärän vuoksi.

Ilmoittaudu ajoissa, ettet jää huvista paitsi!

Seuraaviin ohjelmiin pääset ilmoittautumaan nettisivuillamme vaikka heti:

✅ Vauvojen värikylpy

✅ Naamiohuvit-työpaja

✅ Ihanan kummallinen taideleiripäivä

https://vekara-varkaus.fi/…/ihanan-kummallinen-leiripaiva…/

✅ Taikapaja

Syys-Vekarassa vietetään kummajaisten karnevaaleja

Syys-Vekara vie tänä vuonna lapset ja perheet jännittävien asioiden äärelle. Lapsille tarjotaan mahdollisuus kokea kutkuttavaa jännitystä ja kohdata omia pelkojaan yhdessä aikuisen kanssa. Varkauden kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden sekä lukuisten yhteistyökumppaneiden syyslomaviikolla 16.-22.10. tuottamissa ohjelmasisällöissä löytyy tekemistä kaikenikäisille vauvoista nuoriin ja senioreihin asti. 

– Olemme erittäin iloisia, että yhteistyökumppanit ovat taas lähteneet innolla mukaan rakentamaan tapahtumaviikkoa. Kaupungin toimijoista mukana ovat liikuntapalvelut, nuorisopalvelut, kirjasto ja museot. Ohjelmakumppanina monia muitakin tuttuja tahoja, kuten Perheentalo, Taidekeskus Väinölä, Taideniitty ja Varkauden seurakunta, vain muutaman mainitakseni, kertoo tapahtumapäällikkö Marketta Kosunen.  

Tapahtumarikas syyslomaviikko koostuu aikaisempien vuosien tapaan työpajoista, esityksistä ja seikkailuista. Työpajoissa pääsee maalaamaan kummallisia kiviä, tekemään upeita kipsinaamioita tai solmimaan makramee-luurankoja. Taikuudesta kiinnostuneille on luvassa myös Taikapaja varkautelaisille tutun taikurin Mohamed Hamedin johdolla, joka on ohjannut myös Syys-Vekarassa nähtävän lasten sirkusesityksen. Nukketeatterin ystäville tuodaan nähtäväksi Kuninkaallisen Nukketeatterin Susi ja Punahilkka, jossa saattaa myös vilahtaa itse Hämähäkkimies.

Syys-Vekara kannustaa perheitä myös liikkumaan ja ulkoilemaan. Ämmäkosken koskipuistossa avataan maanantai-illaksi Kumma Resort, jossa kummajaiset lomailevat omalla erikoisella tavallaan. Keskustan tienoilla on puolestaan luvassa monenlaista touhua, kun Varkauden museot järjestävät Suuri puhallus –seikkailureitin omatoimisesti kierrettäväksi. Matkan varrella voi ihmetellä jännittäviä kummitusikkunoita.

– Kauppakadun yrittäjät ovat lähteneet mukaan Bongaa kummitusikkuna -kampanjaan, jossa kivijalkaliikkeiden ikkunat somistetaan kummitusteeman mukaisesti ja tuodaan näin elävyyttä kaupungin ilmeeseen. Kummitusikkunoita voi käydä katsomassa koko viikon ajan ja omaa suosikkia pääsee äänestämään Vekara-Varkauden verkkosivuilla, sanoo tapahtumapäällikkö Tiina Nissinen.

Koko tapahtumaviikon ohjelmaan voi tutustua täällä. Painetun käsiohjelman voi noutaa lokakuussa Varkauden kirjastolta ja muista jakelupisteistä.

Kuperkeikan SM-kilpailun tulokset

Kuperkeikan suomenmestaruudesta kilpailtiin perinteisesti Vekara-Varkaus -festivaaliviikon päätöspäivänä Lehtevämiehen puistokonsertissa. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Varkauden Tarmon painijaoston kanssa. Lukuisat kilpailuun osallistuneet saivat mukavasti päänsä pyörälle yhdeksässä eri sarjassa.

Sekasarja alle 5-vuotiaat

  1. Nea Sutinen
  2. Leo Muhonen
  3. Oskari Kokkosuo

Sekasarja 5-6-vuotiaat

  1. Lumi
  2. Neea Riehkalainen
  3. Jerry Nousiainen

Sekasarja 7-8-vuotiaat

  1. Clayton Mitchell 36.55
  2. Leenu 36.59
  3. Nella Riehkalainen 39.47

Tytöt 9-10-vuotiaat

  1. Melinda Aryal Chhetri
  2. Mila
  3. Olivia Muhonen

Tytöt 11-14-vuotiaat

  1. Aleksandra Sedig
  2. Ella Viitanen

Tytöt yli 14-vuotiaat

  1. Heli Haimila 36.35
  2. Teija Miettinen 39.14

Pojat 9-10-vuotiaat

  1. Aaro Viitanen 24.20
  2. Kauko Torvinen 27.26
  3. Brandon Mitchell 45.83

Pojat 11-14-vuotiaat

  1. Lassi Turunen 18.98
  2. Tomi 28.71

Pojat yli 14-vuotiaat

  1. Toni-Pekka Järvinen 18.54
  2. Oskari Muhonen 19.60
  3. Petri Koponen 22.25

Lasten LukuVarkaus –kirjallisuuspalkinto Sari Peltoniemen Ihmetytölle

Lapsiraati valitsi Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinnon voittajaksi Sari Peltoniemen teoksen Ihmetyttö. Kuudesta alakouluikäisestä koostuva raati perusteli valintaansa kirjan huumorilla, yllätyksellisyydellä ja henkilöhahmojen hauskuudella. Kirjan mainittiin olevan myös sopivan outo ja juonen kiinnostava. Sari Peltoniemelle LukuVarkaus –finaaliehdokkuus oli jo kolmas.


-Lasten LukuVarkaus –kirjallisuuspalkinto on kirjailijalle aivan erityinen ylpeyden aihe, koska siitä päättävät lapsilukijat. On ollut hauska huomata, että lapset eivät tässäkään toimi niin kuin me aikuiset ehkä odotamme, vaan oman itsenäisen makunsa ja tahtonsa mukaan. Olen iloinen omasta puolestani ja vielä iloisempi tästä hienosta palkinnosta, joka on kirjallisuuspalkintojen joukossa ihan ainutlaatuinen, kertoo Sari Peltoniemi.


Kirjallisuuspalkinnon voittajan valitsevassa lapsiraadissa oli tänä vuonna varkautelaisia Luttilan ja Repokankaan koulun oppilaita. Luttilan koulusta mukana olivat neljäs- ja viidesluokkalaiset Jonna Heikkinen ja Josefiina Rautiainen. Repokankaan koulun oppilaista neljänneltä luokalta raatiin osallistuivat Aura Pyykkö ja Vilhelmiina Thil. Viidesluokkalainen Hilla Hoffren ja kuudesluokkalainen Akseli Simonen käyvät myös Repokankaan koulua.


Finaalissa oli tänä vuonna kuusi laadukasta vuonna 2022 julkaistua lastenkirjaa. Finaalikirjojen aiheet vaihtelivat voittajakirjan supersankariperheestä sairaalatarinaan ja yön hirviöistä rinnakkaistodellisuuksiin. Kirjojen teemoina käsiteltiin ystävyyttä, rohkeutta, omien vahvuuksien ja oman tien löytämistä. Erityisesti ystävyyden teema tuli esille useammassakin kirjassa.


Valtakunnallinen Lasten LukuVarkaus –kirjallisuuspalkinto on myönnetty vuosittain suomenkieliselle lastenromaanille vuodesta 2001 alkaen. Palkinnon ovat perustaneet Varkauden kaupunki ja Stora Enson Varkauden tehtaat ja sen arvo on 3500 €. Palkinto julkistetaan perinteisesti Vekara-Varkaus –festivaaliviikolla.

Lisätiedot:
Marketta Kosunen, tapahtumapäällikkö, Varkauden kaupunki
p. 041 731 3088, marketta.kosunen@varkaus.fi

Vekarakummi 2023 on Laura Ertimo

On aika paljastaa vuoden 2023 Vekarakummi: hän on Laura Ertimo!
Laura on tietokirjaileva maantieteilijä. Hän asuu Helsingin suurimmalla saarella, jonka rannoilta näkee avomerelle, keskustaan ja metsäisille saarille. Vesi on Lauralle rakkain elementti, josta voi aina löytää uusia ja yllättäviä puolia – ei siis ihme, että yksi hänen kirjoistaan on nimeltään Vesi – kirja maailman tärkeimmästä aineesta (Myllylahti 2017). Lauran lapsille ja koko perheelle suunnattuja tietokirjoja on ilmestynyt ympäri maailmaa parillakymmenellä kielellä. Vuonna 2021 ilmestynyt Aika matka oli Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas ja se palkittiin Tieto-Laurilla vuonna 2022. Laura on saanut tuotannostaan myös Tietopöllö-palkinnon.

Laura on suunnitellut meille aivan uskomattoman mielenkiintoisia työpajasisältöjä ja laatinut aineiston faktapohjaiseen vesi-näyttelyyn. Lauran kirjoittama Vesi – kirja maailman tärkeimmästä aineesta on antanut inspiraatiota kirjaston näyttelytilan satumaiseen lavastukseen. 

Vekara-Varkaus festivaaliviikon teema on VESI!

Tänään 22.3. vietetään maailman vesipäivää! 💦
Erinomainen hetki paljastaa Vekara-Varkaus festivaaliviikon vuoden 2023 teema, se on nimittäin VESI!
Lasten iloisella festivaaliviikolla tutkitaan vettä tieteen ja taiteen keinoin, liplatellaan laineilla sekä sukelletaan veden syvyyksiin mielikuvituksen voimin.

Vesipäivän tarkoituksena on lisätä tietoa vesivarantojen vaikutuksesta taloudelliseen tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Vesi on meille aivan välttämätön aine, joten ei ole ollenkaan yhdentekevää, miten me vesistöjämme kohtelemme.

Vesi sopii Vekara-Varkauden teemaksi erinomaisesti myös siksi, että se ympäröi Varkauden kaupunkia joka puolelta.

Kesän ohjelma julkaistaan huhtikuussa ja voimme luvata, että tarjolla on kerrassaan pärskähteleviä, litiseviä, loiskahtelevia ja liplahtelevia ohjelmasisältöjä!

Vielä ehdit ilmoittaa oman ohjelmasi mukaan!

Kesän ohjelma-aineistojen viimeinen jättöpäivä on 31.3. Eli jos olet järjestämässä lasten ja perheiden ohjelmaa Varkaudessa tai lähialueilla viikolla 24 ja haluat ohjelmas osaksi Vekara-Varkautta, laita tiedot ohjelmasta sähköpostilla: vekara(a)varkaus.fi

Lasten LukuVarkaus finaalikirjat ja lapsiraati on valittu

Alakoululaisista koostuva lapsiraati valitsee Lasten LukuVarkaus –kirjallisuuspalkinnon saajan finaalikirjojen joukosta

Lasten LukuVarkaus –kirjallisuuspalkinto jaetaan tänä vuonna 23. kerran. Palkinnon perustivat vuonna 2001 Varkauden kaupunki ja Stora Enso Oyj:n Varkauden tehtaat. Varkautelaisista alakoululaisista koostuvalla lapsiraadilla on tärkeä tehtävä valita kuuden finaalikirjan joukosta 3500 euron palkinnon voittaja. Voittajakirja julkistetaan Vekara-Varkaus –festivaaliviikolla pidettävässä tilaisuudessa.

Kirjallisuuspalkinnon voittajan valitsevassa lapsiraadissa on tänä vuonna Luttilan ja Repokankaan koulun oppilaita. Luttilan koulusta mukana ovat neljäs- ja viidesluokkalaiset Jonna Heikkinen ja Josefiina Rautiainen. Repokankaan koulun oppilaista neljänneltä luokalta ovat mukana Aura Pyykkö ja Vilhelmiina Thil. Myös viidesluokkalainen Hilla Hoffren ja kuudesluokkalainen Akseli Simonen käyvät Repokankaan koulua.

Finaalikirjat valinnut esiraati totesi lastenkirjallisuuden tason olevan edelleen erittäin korkea. Esiraatia ilahdutti myös kustantamoiden into julkaista lastenkirjoja. Viime vuonna julkaistiin yli sata suomenkielistä lastenkirjaa, joista esiraadin luettaviksi valikoitui liki kahdeksankymmentä kirjallisuuspalkinnon kategoriaan sopivaa teosta. Luetut lastenromaanit edustivat monipuolisesti lastenkirjallisuuden eri tyylilajeja ja luettavaa löytyi monen tasoisille lukijoille. Esiraatiin kuuluvat Maija-Helena Soininen Stora Enso Oyj:n edustajana, Katriina Leväinen ja Leena Ruotsalainen Varkauden kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosastolta, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Jouni Virtanen sekä Vekara-Varkauden edustajat Heli Sutinen ja Marketta Kosunen. 

Finaaliin valittiin kuusi laadukasta vuonna 2022 julkaistua lastenkirjaa. Finaalikirjoiksi nousivat Mikko Kalajoen Almus: Tännetuloa terve, Siri Kolun Hereiset, Tomi Kontion Isäni on hipsteri, Sari Peltoniemen Ihmetyttö, L.K. Valmun Osaston tähti ja Harri Veistisen Revontuliefekti ja oranssit tiput. Finaalikirjojen aiheet vaihtelevat supersankariperheestä sairaalatarinaan ja yön hirviöistä rinnakkaistodellisuuksiin. Kirjojen teemoina käsitellään ystävyyttä, rohkeutta, omien vahvuuksien ja oman tien löytämistä. Erityisesti ystävyyden teemaa käsitellään kirjoissa eri näkökulmista.

Lapsiraadin jäsenet vuonna 2023

Luttilan koulu: Jonna Heikkinen 4. lk, Josefiina Rautiainen 5. lk

Repokankaan koulu: Hilla Hoffren 5. lk, Aura Pyykkö 4. lk, Akseli Simonen 6. lk, Vilhelmiina Thil 4. lk

Finaalikirjat vuonna 2023

Mikko Kalajoki – Almus: Tännetuloa terve, kustantaja Wsoy (kuvitus Jani Ikonen)

Siri Kolu – Hereiset, kustantaja Otava (kuvitus Johanna Lumme)

Tomi Kontio – Isäni on hipsteri, kustantaja Teos (kuvitus Elina Warsta)

Sari Peltoniemi – Ihmetyttö, kustantaja Tammi (kuvitus Aiju Salminen)

L.K Valmu – Osaston tähti, kustantaja Karisto

Harri Veistinen – Revontuliefekti ja oranssit tiput, kustantaja S&S (kuvitus Teemu Juhani)

Mikko Kalajoki – Almus: Tännetuloa terve

Almus on yllättäen herra Mattssonin ovelle ilmestyvä pienikokoinen hahmo, joka kertoo olevansa vaihto-oppilas Alamailta. Almuksen elämänasenne on iloinen ja positiivinen, mikä vaikuttaa myös keskivertoelämää elävään herra Mattssoniin. Peikkotutkija Edina von Kittelsen kiinnostuu muukalaisen taustasta ja tuo mutkia Almuksen matkaan. Selviääkö Almus peikkotutkijan verkoista?

Kirjassa kerrotaan vangitsevasti Almuksen vaihto-oppilasmatkasta hauskaa kieltä käyttäen ja humoristisesti. Almus on hahmona mielenkiintoinen seurattava ja von Kittelsenin katalat aikeet tuovat kirjaan myös jännitystä.

Mikko Kalajoki (s. 1972) on Raisiossa asuva humoristisista rikosromaaneistaan tutuksi tullut kirjailija, jonka tuotantoon kuuluu myös novelleja, sarjakuvia sekä pakinoita ja kolumneja. Almus: Tännetuloa terve on Mikko Kalajoen ensimmäinen lastenromaani.

Siri Kolu – Hereiset

Useimmat meistä varmasti muistavat sen, kun on nukahtanut omaan sänkyynsä kuunnellen sitä, kun vanhemmat juttelevat ja katsovat televisiota. Unesta on välillä saattanut säpsähtää hereille, kun joku on liikkunut pihamaalla. Sitten onkin tajunnut, että kyseessä ei ole mörkö, vaan joku television ääni ja on tyytyväisenä jatkanut uniaan. Tällaisia ovat myös 11-vuotiaan Leon illat, kunnes eräänä iltana hänelle selviää, että vanhempien television katselusta tulevat äänet tulevatkin nauhalta ja että ulkona liikkuvat möröt ovat hyvin todellisia.

Kirja pitää otteessaan loppuun saakka ja jatko-osan haluaa lukea heti perään. Kolu osaa pitää jännitystä yllä ja jättää kutkuttavasti kirjan lopussa kysymyksiä leijumaan. Kirja ei jätä ketään kylmäksi, vaan tuo tunteen siitä, että lukija leijuu katsomassa tapahtumia taistelukentän yllä.

Siri Kolu (s. 1972) on vantaalainen kirjailija ja teatteriopettaja. Hänen esikoisromaaninsa Metsänpimeä julkaistiin vuonna 2008 ja suosittu Me Rosvolat-lastenkirjasarja on löytänyt tiensä myös valkokankaalle. Lastenkirjojen lisäksi Kolu on kirjoittanut romaaneja nuorille aikuisille.

Tomi Kontio – Isäni on hipsteri

Nuutti ja hänen isänsä asuvat skandinaavisesti sisustetussa kodissaan Kalliossa. Nuutin koulukaveri Selma kertoo äitinsä kutsuneen Nuutin isää hipsteriksi. Mutta mikä on hipsteri? Nuutti ja Selma ryhtyvät selvittämään asiaa. Johtolankoina heillä on tieto, että hipsterit ovat pitkäpartaisia, käyttävät kustoopipoa ja ajavat oudoilla pyörillä. Hipstereiden olemuksen selvittäminen vaatii tarkempia tutkimuksia,

Kontio kirjoittaa isän ja pojan elämästä ja heidän menetyksistään kauniilla kielellä. Kirja vetoaa tunteisiin ja siinä käsitellään sekä iloa että surua. Nuutin ja Selman välinen ystävyys pulppuaa huumoria ja hipsterinetsintäretki on luvattomuudestaan huolimatta hauska. Kirja on sopiva monen tasoisille lukijoille.

Tomi Kontio (s. 1966) on helsinkiläinen kirjailija ja runoilija. Hänen laaja tuotantonsa koostuu romaaneista, runokokoelmista, novelleista ja kuvakirjoista. Kontio on palkittu Lasten LukuVarkaus –kirjallisuuspalkinnolla vuosina 2001 ja 2012.

Sari Peltoniemi – Ihmetyttö

Aili on Haaksiniemen supersankariperheen jäsen. Häneltä superkyky puuttuu, vaikka jopa Melina-vauva on löytänyt oman supervoimansa, kaiken maailman kielten puhumisen. Aili asuu Tursan kaupungissa, joka on tulevaisuuden kaupunki Länsi-Suomessa. Lomamatkalla äiti, jonka supervoima on kutistuminen, katoaa ja joutuu kidnappausyrityksen kohteeksi. Haaksiniemen perheen naapurin keittiö sytytetään tuleen ja muutakin epäilyttävää tapahtuu. Edessä on seikkailu, jonka aikana outojen tapahtumien takana piilevä totuus selvitetään.

Ihmetyttö on hauska, humoristinen kirja. Siinä on mukana ympäristöasioita ja eräänlaista futurismia. Vaikka päähenkilöllä ei ole superkykyä, myöhemmin paljastuu, että kykyjä on myös sellaisia, joita kaikki eivät välttämättä tunnista. Lukukokemus on mukava ja erikoinen.

Sari Peltoniemi (s. 1963) on Lempäälässä asuva kirjailija ja äidinkielenopettaja, joka kirjoittaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Peltoniemen sarjaksi myöhemmin laajentunut esikoisteos Löytöretkeilijä Kukka Kaalinen ilmestyi vuonna 2000. Peltoniemen teokset Täältä minä karkaan ja Vaihdokkaat ovat aikaisemmin olleet Lasten LukuVarkaus –ehdokkaana.

L.K. Valmu – Osaston tähti

Tarkan realistisesti Uuteen lastensairaalaan sijoittuva Osaston tähti kertoo neljästä hyvin erilaisesta nuoresta, jotka joutumatta sairaalaan eivät olisi ehkä koskaan kohdanneet. Keskiössä on 11-vuotias Lilja, joka joutuu vaikeaan leikkaukseen ja jonka elämä tuntuu sairaalassa pysähtyvän. Tuona aikana hän kuitenkin löytää sekä syvän ystävyyden että uuden oman tavan ajatella. Kun Lilja lopulta pääsee kotiin, hän on muuttunut.

Sairaalaympäristössä, johon tämä kirja sijoittuu, kohdataan monenlaisia tunteita. Sairauksien aiheuttama huoli ja suru jaetaan toisten kanssa ja silloin ystävyyssuhteetkin tuntuvat merkityksellisemmiltä. Lilja-tyttö herää uusien ystäviensä myötä miettimään oman elämänsä suuntaa, ja haastaa vanhempiensa häneen kohdistamat odotukset.

Kirja saa miettimään, miten yksikin merkityksellinen kohtaaminen voi muuttaa elämän suuntaa. Vaatii rohkeutta tehdä omia valintoja ja elää oman näköistä elämää. Hyvien ystävien tuella se on helpompaa.

L.K. Valmu (s. 1966) on helsinkiläinen, Lapissakin asuva vapaa kirjoittaja, kirjailija ja kouluttaja, jonka tausta on biotieteen alalla. Valmu on tullut tunnetuksi erityisesti nuortenkirjailijana, mutta hänen tuotantoonsa kuuluu myös lapsille suunnattuja biologisia kuvakirjoja ja tietokirjoja.

Harri Veistinen – Revontuliefekti ja oranssit tiput

Valentin elää suojattua elämää perheessä, jonka vanhemmat ovat ylivarovaisia. Hänet saatetaan kouluun joka aamu, eikä hän ole nähnyt yhtään Tähtien sota –elokuvaa. Melkein ainoa ohjelma, jota hän saa katsoa, on Pikku Kakkonen, vaikka Valentin on jo kymmenvuotias. Eräänä päivänä Valentinin elämässä tapahtuu jotain erikoista: lähilammen sorsat ovat muuttuneet oransseiksi, mutta juuri kukaan muu ei huomaa sorsissa mitään erikoista. Paitsi naapurin vanhemmat tytöt, Safa ja Kirsi. Selviääkö totuus yhdessä heidän kanssaan?

Revontuliefekti-sarjan aloittava kirja kuvaa tarkasti lasta, joka tuntee itsensä erilaiseksi ja yksinäiseksi. Kirjassa on runsaasti huumoria ja jännitystäkään ei ole unohdettu. Revontuliefekti ja oranssit sorsat on Valentinin kasvutarina, joka pureutuu myös ystävyyden teemaan. Veistisen teksti on hauskan oivaltavaa ja henkilöhahmoja kuvaillaan elävästi.

Harri Veistinen (s. 1975) on ylöjärveläinen käsikirjoittaja ja kirjailija. Hänen käsikirjoituksiaan on televisiossa nähty mm. sarjoissa Rakastuin mä luuseriin ja Mun ainoot 30 minsaa. Nuortenkirja Kotitekoisen poikabändin alkeet ja sen jatko-osan jälkeen Veistinen on aloittanut Revontuliefekti-lastenkirjasarjan, jonka ensimmäinen osa Revontuliefekti ja oranssit tiput on.

Vekara-Varkaus sai uudeksi tapahtumapäällikökseen Marketta Kosusen

Vekara-Varkauden uutena tapahtumapäällikkönä aloitti 2.1. 2023 Marketta Kosunen. Marketta on monelle Varkautelaiselle tuttu koulumaailmasta tai erilaisissa tapahtumatuotannoissa Varkaudessa ja Joroisissa.

Tammikuun ajan Marketta työskentelee festivaalipäällikkö Heli Sutisen rinnalla, jonka jälkeen Heli siirtyy nauttimaan lomasta ja eläkepäivistä. Jatkossa Marketta Kosunen luotsaa tapahtumatuottaja Tiina Nissisen kanssa Vekara-Varkaus festivaaliviikkoa ja sen sisartapahtumia, Talvi-Vekaraa ja Syys-Vekaraa.  Vekaratiimi työskentelee Varkauden kirjaston pohjakerroksesta kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden yksikössä.